Outdoor Thaariq & Sarah

Bismillahirrahmanirrahim


Dalam 2-3 minggu ni aku memang sangat bizi di kantor. Aku terpaksa berada di luar selama beberapa hari dan memerlukan kosentrasi yang tinggi dari biasa. Jadi aku kena tumpukan kepada amanah yang diberikan kepada aku sebelum berikan perhatian kepada blog ni :)

Kali ni aku nak update sambungan majlis perkahwinan sahabat baik aku Dr Sarah & Thaariq. Aku sempat update sesi outdoor diaorang je buat masa ni. Ramai juga rasanya photographer yang cuma upload gambar outdoor je,hehe. Insyaallah aku tak camtu. Sesi ni kitorang buat kat sekitar Masjid Uniten selepas selesai majlis di dewan masjid Uniten tersebut. Masa sedang photoshoot tu tiba2 hujan turun lebat. Tapi aku gamble je shoot dalam hujan. Kalau demam boleh minta cuti dari Dr Sarah, haha.

sarah46

sarah47

sarah48

sarah51

sarah52

sarahteaser2

sarah54

sarah56

sarah57

sarah58

sarah59

sarah60

sarah61

sarah62

sarah63

sarah64


Kalau sapa2 tanya background biru tu sebenarnya tong air besar. Mula2 aku nak rendam diaorang berdua ni dalam tu, tapi sebab diaorang buat muka kesian maka tak jadilah, hahahaha. Alhamdulillah dengan berakhir majlis ni selesai sudah majlis meraikan hari berbahagia pasangan sahabat saya ni. Mari semua sahabat2 mendoakan kebahagian, keselamatan, kerahmatan dan kemakmuran dalam rumahtangga mereka. Semoga di luaskan lagi rezeki mereka berdua,amin.

Aku cadang nak tulis sikit je sebab aku taip entry ni kat mobile tapi terpanjang pulak. Ok, jumpa next entry. Saya Puspawati Ramlu, TV3, Kuching Sarawak.




Nota kaki : Nota kaki tiada. Dia balik kampung.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography

Thanks for Comments

sweet betul pasangan pengantin kali ni abg acai. tu dia punya lama tak bukak blog abg acai ni rupanya banyak entry tertinggal. Nak menuntut ilmu dgn sifu acai boleh?

Kabare wak Acai…..wah comel dan cute picture kali ini….terbaik la Acai….lepas ni nak ikut ko lagi…tak puas timba ilmu ngan ko..boleh ek wak Acai

taqo – salam bro :) biasanya gambar2 aku tak edit banyak sangat :) just enhance kan mana yang2 perlu je sebab aku memang suka original picture,hehe

Fadzly – Salam kang, waaa lamanyalah tak dengar khabar :) Bolehlah li, lenkali follow aku lagi ye.

Salam kang,

uwahhhh.. terbaiklah.
ni nak tny sitik.. kang ade buat
editing ke pada gambar? :P hehe~
gambarnye nmpk ori lah. :D

Salam acai – kabare acai.. wahh.. best tul gambar² kat atas cai. love story.. teringin nak tengok gambar ko, cot ngan awe cam kat atas? musti sama sweet gak… :D

sinar – terima kasih :)

din – salam din, waras alhamdulillah :) hope ko pun waras2 juga ye,hhe. Hahahaha, macam siot je lah ko din. Ko mestila lagi sweet din kalau aku dapat amik gambar tau :P

Zizei – Waalaikumussalam sahabat, terima kasih zei sampai sini dan tinggalkan komen :) terima kasih zei. Akupun doakan semoga ko terus maju jaya dalam bidang ni. Ko antara sifu terawal aku dan orang pertama yang bagi aku job amik gambar ni,hehehe.

az – Salam az, terima kasih :) ada gambar sarah yang lagi sweet tau tapi tak boleh keluar,hihi.

Assalamualaikum sahabat.

Lama tak taip kat sini. Selalu tengok je tapi kali ni aku nak taip. Sebab aku cam best tengok gambar berpayung dalam hujan tu, nampak titis² hujan tu pehhh feel siot..

Ok Acaii all the best, semoga terus maju dan kaya..

Assalamualaikum :)

Cik tie – Salam cik tie, terima kasih sudi singgah blog ni dan tinggalkan jejak ye cik tie :) sebenarnya banyak lagi gambar diaorang dalam post hujan lebat tu tapi tak sempat nak upload,hehe.

Sarah – Waaaa memang saya tak tau awak suka lagu tu lah :) kebetulan betul,hehe. Memang saya rasa sweet je taruk dalam entry awak ni,hehe.

@acai~!
comey nyer… pix yg sempoi tp sgt suweettttt ok~!!!
dlm ujan 2 mencabcar…
pix bwh payung 2 paling somey~!!!

@Dr.farah..
kagum…
tetap terserlah keayuan wpun bertudung labuh..

Acaaaaaaaaaaiiiiiii!

Sangat suka! Wihiii~ Tak sabar nak tengok album pulak! Serius ni! Hilang mengantuk post call lepas tengok gambar2 ni! Serius cantik dan ceria je. Tapi awak memang la kan. Suka je nak bagi saya nampak pendek. Huhu. Gambar atas jambatan berpayung tu nampak sangat saya ni kemetot. Haha =p

My fav pic: 1st, 2nd and 2nd last. Suka! Photography did draw me and him close again after 13 years of loss contact ;)

Sarah – Salam sarah :) saya baru sempat reply harini. Terima kasih Sarah. Terima kasih juga sudi amik saya walaupun saya bukanlah professional photographer lagi. Hahaha, alaa orang tak perasanlah. Awak je yang perasan camtu :) Terima kasih sekali lagi buat awak dan Thaariq ye. Selamat menjalani kehidupan berumahtangga sarah ye :)