Kemalangan motorsikal

Bismillahirrahmanirrahim


Masa mula2 aku belajar naik motor dulu umur aku dalam 11 tahun camtu. Abah ada satu motor Honda kepala bulat. Atas keinginan tinggi nak belajar bawa motor aku curi-curi naik motor abah. Dipendekkan cerita, aku ngan motor tu tersangkut kat pokok rambutan belakang rumah aku. Dalam sakit2 jatuh motor dan kena belasah ngan abah, aku tetap suka sebab dapat naik motor tu :)

fadhilahteaser

Teaser wedding Fizi & Fadhilah



Sejak tu sampailah zaman kat universiti dah banyak kali aku jatuh motor. Siku dan lutut aku semua dah berparut2. Setiap kali lepas kemalangan insaf sekejap. Selepas tu bawak laju lagi. Biasalah darah muda. Teringat masa kemalangan masa belajar kat universiti. Bila dah jatuh, orang ramai tolong angkat aku. Dalam berdarah-darah tu aku tanya motor aku tu ok tak. Risau oo, motor RXZ dah make-up cantik tu :P

Dah besar ni lebih berhati-hatilah. Adrenalin tu dah kurang. Motorpun cc rendah je. Tapi kadangkala malang memang tak berbau. Kelmarin aku terlibat dalam kemalangan motorsikal. Taklah teruk mana tapi banyak luka, bengkak dan lebam2. Nak gerak pun sakit. Tapi 4-5 penunggang motorsikal yang terlibat sama lagi teruk. Dapat gaklah MC beberapa hari. Nasib baik takde yang patah2. Doakan aku cepat sembuh semua.



Nota kaki : Tunggu full entry majlis kat atas ni next week :) Sapa faham lagu dalam entry ni memang aku respek lah :)


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography

Thanks for Comments

hahahahha…
kesian ko caii…
tu la..
bwk laju² lagi..
xpsl² kne bebel ngn cik puan…
moga cepat sembuh ye caii… :)

*bile free? nk pass gambar kt atas ni dgn gmbr mggu lps..hehe

kak masy – salam kak, hahaha nak taruk ngerilah kak. berdarah2 semua,hehe. thanks kak ye.

fairuz – Salam kang, waaaaaa bestnya dengar cerita riko kang :) Memang camtulah perasaannya bila tau naik motor. Balik sekolah kul 2, kalau boleh nak terus bawak motor,hahaha. Tapi yang jatuh tu memang samalah. Tak berani nak bagitau mak ngan abah punya. Mesti kena marah punya,hehe. Kalau tak tahan baru bagitau,hehe. Terima kasih kang berkongsi cerita best camni :)

Broyoes – Salam yoes,hahahahhahaha ingat lagi tu motor aku. Siap nombor plat motor akupun betul,kekekeke. Tapi aku jatuh ok lagi, ko jatuh lagilah teruk yoes. Pagi2 buta pergi taman universiti semata2 nak tengok liverpool main,kekekeke :) Kenangan betul tu kan yoes.

awe – salam awe, terima kasih awe atas ingatan yang berguna tu. Yela, tak kira naik apa mesti kena lebih hati2. Semoga kita semua dilindungi Allah sentiasa,amin.

saipi – hehehe, thanks pi :) bila nak medang lo?

enchek peshang – terima kasih bro :)

ciktari – Salam sue, terima kasih atas ingatan tersebut. Minta dijauhkan benda2 camtu,huhu. Memang takut sangat. Terima kasih juga atas pesanan khidmat masyarakat tersebut ye Sue,hehe

sis Honey – Salam sahabat, terima kasih sis atas doa tersebut ye :)masa tu dah gelap sis, lagipun licin sebab hujan lagi :( sampai sekarang masih sakit2 lagi,hehe

taqo – terima kasih bro :) alhamdulillah dah ok sikit sekarang ni.Waaa memang nakal gak dulu ek,hehe

Salam sahabatku sal,

Hah?…jatuh motor lagi?…adoiyai…takper, ujian dan dugaan tu….teringat pulak kat motor ko…NAR 4030(ye ke no plat ni?…RXZ biru sport rim putih yg aku suka pinjam…kekeke…last2 moto tu kena rembat kt Johor jugak….siap cari bomoh nak tengokkan kat mana motor tu…hehehehe…tp itulah kehidupan semasa bujang kita dulu…hidup bersama motor…yang mem

Salam sahabatku sal,

Hah?…jatuh motor lagi?…adoiyai…takper, ujian dan dugaan tu….teringat pulak kat motor ko…NAR 4030(ye ke no plat ni?…RXZ biru sport rim putih yg aku suka pinjam…kekeke…last2 moto tu kena rembat kt Johor jugak….siap cari bomoh nak tengokkan kat mana motor tu…hehehehe…tp itulah kehidupan semasa bujang kita dulu…hidup bersama motor…yang membawa kita ke kuliah, air terjun, pasar malam dsb….kenangan dgn motor lbh byk dari kenangan dgn girlfren….kakakaka…okla sal, jaga diri selalu…wassalam..

aku dulu cai….
teringat zaman mule2 belajo moto..
memang excited wo…
siap tanye mak aku lagi kot2 kalau mak aku nak beli garam ke tepung ke.. mesti aku yg offer gi kedai..
mase tu aku duk belasah moto c70 hodan bapak aku.. still ade smpi skang.. umo nye pun lagi tua dari umo aku. heheh

smapai la one day tu…
hari tu hari aku n mak aku amek abah kat airport balik dari australia..
dalam mase yang same ade motor yamaha 100 kat umah aku.. memang aku lagi syoklah..
aku rembat motor tu.. bawak kua dan test.. tadelah laju sgt dlm 80 km/h..
tapi disebabkan trek tu pendek maka melibaslah aku ke kanan dan mencium jalan sbb dah sampai kat longkang… haiyo.. luke gak aku..
tapi sebab takut punye pasal, aku senyap je mase balik rumah..
terus tido.. hahah…
pastu sambil tahan sakit mak aku kejut aku gi airport dan duk sane..
balik2 tu acik aku pelik asal pemijak motor tu dah senget sebelah.. hehe….
pastu kene bantai ngn mak aku… hehe..
apepun tetap igt sampai skang.. umo pun mase tu 10 tahun…

sorry terpanjang lak. hehehe

Ore jate. Meme gitu. Kalu jatuh moto bukan kisah pasal luka. Moto dulu di cari. Ok ke tak motoku.

Apa-apa pun moga kita semua berhati2 bila bawak kenderaan x kira moto ke, kete ke, jentolak ke…kete kebal ke..atau apa2 lah…jgn lupo baco doa…

Salam kang acai,

Hehe.. darah muda memang mcmtu. :D
dulu pong blaja curi curi gak.
tapi kat umh kazen. hehe~

Amin. hope kang cepat sembuh. :)

salam cai,

aishhh.mcm mana ni.mesti balik bawak laju2 sbb dok pikir fiza masak sedap2 kan.ekekekekek.maklumlah isteri cikgu.skang kan cuti sekolah.lagi la masak yg special2 kan.hehehhe.lawak je cai.eh.sis doakan semoga cepat sembuh.sis ada sms,xtau la dpt ke x.sbb sis guna no maxis.bukan celcom mcm selalu :-)

Salam Acaii,

Semoga cepat sembuh. Hati-hati ketika menunggang motorsikal.

Teman rapat saya baru saja kehilangan suami tercinta seminggu yang lalu akibat kemalangan motorsikal. Betapa besar dugaan yang diterima saat sedangkan mengandungkan anak kedua. Tapi Alhamdulillah, beliau seorang yang tabah.

Kepada penunggang-penunggang motorsikal yang lain, berhati-hati tak kira di mana jua anda berada. Pesanan khidmat masyarakat dari saya :)