Wedding Siti & Amin, Cheras

Bismillahirrahmanirrahim



Ini adalah entry auto-post yang disediakan ketika cuti Tahun Baru Cina. Teringat masa zaman universiti dulu mula bercampur dengan kaum lain. Bersekolah menengah di sekolah semua bangsa yang sama semacam ada satu prejudis terhadap bangsa lain ketika itu. Tapi tu semua berubah bila kita belajar dan bergaul dengan mereka.

Dulu pelik tengok diaorang hari-hari bawak botol air besar pergi bilik kuliah. Pastu duduk depan sekali. Budak melayu terutamanya lelaki datang kuliah pakai seluar jeans, selipar, tshirt dan duduk belakang-belakang :) Sangat typical. Keputusan CGPA pun berkadaran dgn usaha mereka. Aku tahu sebab dulu diorang tampal keputusan setiap semester kat papan kenyataan depan bilik dekan. Adalah 2-3 orang melayu dalam 30 tempat teratas. Selebihnya kaum yang baru meraikan tahun baru ni :)

Kita layan dulu majlis perkahwinan Siti Rohani & Amin yang diadakan di Kompleks Sukan kat Cheras.

siti1

siti2

siti3

siti4

siti5

siti6

siti7

siti8

siti9

siti10

siti11

siti12

siti13

siti14

siti15

siti16



Amin dan Siti ni memang ceria orangnya. Aku suka bekerjasama dengan diaorang. Cuma diaorang depan kamera memang susah betul nak suruh senyum, hehe. Alhamdulillah majlis semua berjalan dengan lancar. Ramai tetamu yang datang memang buatkan majlis diaorang ni meriah :) Layan pula sikit gambar outdoor mereka.

siti17

siti18

siti19

siti20

siti22

siti21

siti23

siti24



Untuk akhirnya aku ucapkan tahniah kepada pasangan Siti Rohani dan Amin. Barakallahu fi kum. Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan bahagia hingga ke syurga, amin. Mohon maaf sekiranya ada kelemahan sepanjang bekerjasama dengan korang semua. Ni aku upload gambar kenangan bersama photographer pada hari tersebut, hehe.

penek



Memang betul takde kerjalah sampai panjat2 nak amik gambar. Duduk diam tak boleh amik gambar? Terima kasih juga kepada sahabat baik aku Cot dan Zakuan yang follow aku pada majlis tersebut :)


Nota kaki : Ada lagi 2-3 entry pending untuk di upload. Tunggu ye.



Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www.faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography

Thanks for Comments

ok…ada masa jemput2 la klik nama saya link ke fB budak muda ni,berjinak2 dunia alat fotografi.ada bimbingan kongsi pengalaman dialukan sgt.

klu jadi,ia bleh jd satu pilot projek,pilot stadi dan pilot bukan kapal terbang utk test,review,analisa paten atau ciri2 pengunjung blog cik fesal di samping maklumbalas diterima utk entri sebegitu.
saya rasa bila hasil dan karya hebat diketengahkan,mungkin model2 top di luar sana,syarikat penerbitan global even selebriti antarabangsa dan butik2 serta pereka tempatan berebut2 utk bekerja dgn cik fesal. mne tau nanti mungkin ada entri “royal wedding putera henry,UK& partner”

(bunyinya eksegerasi yg bersifat khayalan,tpi mana tau itu semua mungkin!)

one – hahahaha, baik :) akan dibuat ujikaji,hehe. Sekarang ni pun tak tengok pun sapa visitornya,hehe. Tau2 haritu bandwidth lebih limit, baru sibuk2 nak tengok :P haha, pandailah one, takkannya jadi camtu. Sayapun taknak camtu, nak low profile je, hehehe.

aa..nati klu ble,cik fesal wat entri2 utk tips shot2 menarik,kt tangga ke,cth nk manipulasi alur cahaya ke,gmbr yg ble promot kostum & xsesri penganti ke..bleh letak bwh katogeri tips,itu pun klu cik fesal ada masa yg mmg x cukup tu..he3

ha2..ingatkan amin idris kawen lagi,tekejut tgk entri
gmbr cincin cantik as always..yg kt spiral stair tu,klu derang dongak sket tgk kamera agak2 lg indah x?

jimi – haha, nanti kalau ada lagi aku bagitau ko jimi ye. yang kat kl dah takde dalam masa terdekat ni.

one – hahaha, amin idris tu sapa? ada gak gambar tu one, tapi typical dah :) saje taruk yang ni plak,hehe

hehe..nak follow sifu segan la..kena tanya bila sifu ade jd photographer area KL la..bagitau la..hehe..

sory bro tak dapat masa yang betul hehhe..kalau tak dah roger dah ke sana huhuh..so lepas ni kalau bro bagi saya folo..saya rela hati nya mengikut hehhe..apa2 pun semuga sukses bro..

waaa..
dah upload…
gambar dr atas tu mmg hensem..
ooo…
patut la berduyun² trafik blog aku..
ko ltk link rupenye..
thanks caii bg aku folo..
kekeke…

*gambar last tu mmg terbaik…wakakaka

betullah masa zaman sekolah dulu memang x kenal langsung dgn bangsa2 lain. rasanya time g pekan banting je jumpa bangsa2 lain. diorangla yg byk bukak kedai kat banting tu kan.

bile dah masuk uni ngan kerja nilah baru kenal ramai kengkawan bangsa lain.

bro acaii, macam biase, gambar best2!

sil – salam sil. betul2. lelagilah dulu sekolah agama,hehe. Memang nampak sangat :) Bila dah sama2 belajar sama2 banyak benda baru kita tahu tentang mereka. Ada persepsi yang betul dan banyak yang tak betul juga,hehe.

siti – salam siti, waaaaa pengantin dah singgah sini :) tak sempat nak bagitau,hehe. Terima kasih ti, selamat menjalani kehidupan berumahtangga ye ti :) Nanti kita jumpa lagi ye,hehe.

syzrul – salam bro,terima kasih :) apesal tak datang aritu?hehe

ejal – salam jal, hahahahahahhaha siot jelah ko jal :) itupun perasan,kekek .Nantilah aku buat aya lain plak,hehe

Xora – Salam Ixa, terima kasih ixa ye :) hope semuanya baik2 je :)

awe – salam awe, terima kasih awe follow aku pada hari tersebut :) betul2, kenangan tu dapat ebrgambar ngan photographer,hehe

Salam acai..berdebar2 tgk pic sendiri..hehehee..mungkin sbb pakai besi tu yang payah sikit nak senyum..hahaha..pape pun,terima kasih bebanyak..samelah kami,kalau terlebih terkurang mintak halal n dimaafkan yer..

Salam xora..waa,terima kasih xora..xora pun sgt cantekk n bahagia juga..triple suka..hehehee

Salam cot n awe..terima kasih bebanyak ek..korang memang happening giler n sgt membantu..

Hee..hee..best tul gambar last tu. Saper lepas ni yg ambik gambar jgn lupa ajak photog korang bergmbar skali…hee..hee

salam a.acai, sorry dah lama tak singgah. gambar tercun seperti biasa! suka2 dan Siti nampak sangat cantik dan bahagia. double suka..

salam kang…terbaek dari ladang la..tapi ada satu part yg aku rasa ko dah agak skema kang..tang ni ha..Layan pula sikit gambar outdoor mereka..hehehe..agk tersenyum sorg2 la aku…skema pun skema la janji gambar cun..mantop…