Syukur Alhamdulillah

Bismillahirrahmanirrahim


Minggu lepas kat Kelanang, Banting


Masa kecik dulu aku suka bagitau kat mak atau arwah nenek hari lahir aku. Kalau nasib baik memang akan dapat bubur pulut hitam kesukaan aku. Suka bukan kepalang masa tu bila dapat bubur tu. Lelagi bila masak untuk aku :) Bangga sampai rasa nak lari pusing kampung bagitau semua aku dapat makan bubur pulut hitam tu, haha.

Tapi itu dulu, sekarang aku dah besar. Alhamdulillah perjalanan hidup aku berjalan lancar. Rasa syukur dan terima kasih kepada Allah atas segala nikmat yang dikurniakanNya. Aku jauh dari sempurna dan takkan dapat capai tahap tu sampai bila2. Selalu lalai dan melakukan dosa kepada Allah. Tapi Allah tetap berikan aku nikmat dan rezeki sejak dulu hingga sekarang. Rasa malu sangat dengan Allah. Aku harap dapat jadi insan yang lebih baik dari segi penghayatan terhadap agama Islam dan ibadah kepadaNya selepas ini.

Terima kasih atas ucapan dari sahabat2 semua. Aku sangat hargainya. Aku doakan kita semua berada dalam rahmat dan perlindungan Allah sentiasa. Wallahua’lam.



Nota kaki : Nota kaki hari ni takde.

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Ko dah makin tua ke Caii?? Patut nampak lain mcm je 2,3 menjak nih…

Moga ko cepat dapat baby wat riuh rendah rumah ko….hee..hee

sil – salam sil, waaaa lebih kurang sama entrynya,hehe..terima kasih ye. Aah morib dah berubah wajah kejap lagi,hehe

semut api – salam, terima kasih sudi singgah sini dan tinggalkan komen ye..:) terima kasih juga atas ucapan..

fathiyyah – waaaa, terima kasih fath atas ucapan ye..:) insyaallah akhir bulan ni kita jumpa,ceewahh..

ikoko – aikk, boleh sayu,hehe..thanks ye azlina singgah sini..:)

wong jowo – hahahah, thanks pi..ko ni senyap je..kata nak buat outinglah, medanglah,hehe..:) waras ye pi..

notz – salam, sapa ni ye..tak cam lah,huhu..thanks masih sudi singgah sini..:)

akmaladanan – waaa kemal sahabat lama..:) semoga sihat2 hendaknya mal..thanks singgah sini.

siHoney – salam sis, acai terharu sangat sis buat entry camtu untuk acai..thanks banyak2 sis..acai hargai sangat2.

syafirol – thanks sifoo, itulah..kalau ada antara kita lupa dan kita ingat,m ungkin boleh sama2 tolong ingat mengingati. Manalah tau bila kita lupa kelak dia boleh membantu..:) thanks sifoo atas ucapan.

as – salam as atas ucapan dan doa ye.

Mr Fathi – Thanks bro fathi ye :)

bro, macam dh lambat sgt je sy wish

selamat ulangtahun kelahiran yang ke (errk, tak tahu!)

moga bro dan keluarga sentiasa dirahmati dan diberkati, ameen

p.s: tk saba nk jumpa kak fiza akhir bulan ni :D

oh sangat kebetulan. saya pun baru buat entri pendek tajuk syukur. mungkin dah tiba masanya utk semua org refleksi dan koreksi diri semula :)

selamat hari lahir!

pantai kelanang mmg trbaiklah. morib juge dah brwajah baru. hehe

Besday ko ek…aku pun dh x igt. Betol kata si Alel 2….
Anyway….Happy Besday
Wes smakin tuek….hehe.
Semoga Panjang Umur,Murah Rezeki&hepi2x selalu…

hepi belated besday acai…lama tak masuk blog ko nie…tak sangka dah maju…muga sukses

Beruntunglah ko kerana menyedari melakukan doa dan sentiasa bersyukur dengan rezeki dari-NYA. Hati masih putih seperti lensa yang tergantung tu. Semoga hati tidak ke arah ‘dark side’. :)

Happy belated besday Sifuu. Mehlah sini aku belanja char key teaw. InsyaAllah singgahlah opis aku bulan depan di Nilai.

alel – salam lil, itulah pasal..akupun dah tak ingat tarikh sebenar korang,hehe..yang aku ingat awal bulan 6..:) lil, aku tak confirm lagilah..sebab member ofis kahwin..:)

dedulu time sklh n kat u,sll igt m’igti besday memasing.aku pun da lupe tarikh sbnr besday ko, kalu betul hari ni besday ko..hppy besday sal!smg dirahmati..so tau la nape nak g penang weekend ni..huhu.xpe ku sbr menunggu..

cot – salam cot, terima kasih cot,haha..aku masih 20an lagi ye..kira masih mudalah,hehehe

din – salam sin..:) thanks din..betul tu, masih 20an lagi,hehehe..:) ko pun buat aku ngecer je,hehehe

min – salam min. terima kasih atas ucapan ye..:)

ajal – salam jal, hahahahha nasib baik ada jal..kalau tak masak ko,hehe..kat area shah alam ni aku tahulah ada tapi belah2 sana mana aku tahu,heheh..:)

amor_mie- eleh akk perasan!! hahahaha..dia dah lebihlah..cuma tak tepat je lagi,hehe

syukor Alhamdulillah.. terima kasih kembali cai.. tua² pn msih 20an kan. =)

bubur pulut hitam tu still febret ko ke cai?? ak sokong idea cot tu, lepas tu wat ais krim malaysia plak. pergh.. tetibe ngecer la plak. hehehee..

wak caii dah makin tua..kekekekke…moga makin murah rezeki caii…

*ko srh je wife ko masak…pastu jmput geng² dtg rmh….kekkekekeke

aku hr tu wife aku tetiba ngidam cari kat alamanda,lemongrass dkt dgn carefour tkt 2 ada jer jual bubur tu weh..klu takde pitam gak aku nk masak..silap2 bukan jadi bubur pulut hitam tp jadi bubur hitam legam…

salam wak..ape susah ko minta jer cik isteri buatkan..tp klu susah sgt pegi beli jer..byk jual dah skrg ni..hahaha…

p/s:si qayyum punya dah bergantung lens putih tu..ko bila lagi weh..menarik jer kan warnanya putih,suci, bersih..hahahaha..

kali ni buat request kat wife laa plak nk bubur pulut itam :)

selamat hari jadi, acaii. akak doakan yg baik2 je utk acaii, insyaallah…