Wedding Hani & Zairy, Putrajaya

Bismillahirrahmanirrahim



Waaa capek banget sih. Kesihatan aku pun tak berapa baik sekarang. Sebenarnya bagus juga kita diberikan kesakitan oleh Allah sesekali. Supaya kita lebih beringat kesalahan dan kesilapan kita yang lalu ketika jauh dari pencipta kita. Sentiasa beringat semua yang kita lakukan kat dunia ni ada timbang tara di akhirat kelak. Mungkin juga kita jadi insan yang lebih baik selepas diberikan kesakitan itu, insyaallah.

Kali ni aku nak update Majlis perkahwinan Hani dan Zairy di Putrajaya. Aku shoot diaorang dari majlis nikah, sanding sampailah outdoor. Terima kasih kepada kak siti dari pesonacoklat yang mengandam hani pada hari tersebut. Rasa segan je sebab dia kenal dan selalu follow blog aku ni. Tiba2 terasa macam artis plak, hahaha. Sebelum aku bertambah mengarut boleh layan gambar hani dulu ye.


Majlis persandingan dilakukan pada sebelah tengahari selepas selesai majlis pernikahan. Suasana kat Putrajaya pada hari tu betul2 tenang dan redup je. Kawasan tempat tinggal Hani ni memang sangat sesuai buat majlis sebab kawasannya luas dan jalannya lebar. Untung betul sapa yang tinggal kat sini, hehe. Oh ya, aku suka betul tengok baju Hani ni, cantik. Kitorang outdoor kat sekitar bangunan putrajaya je sebab hari dah lewat nak keluar jauh2 :)


Sebenarnya aku nak taruk lagi banyak gambar-gambar ni tapi macam melampau plak banyak sangat gambar:) Aku tengok ada photographer yang taruk 2-3 keping gambar je setiap pengantin, hehe. Rasa tak best pulak nak buat camtu sebab aku memang dah biasa taruk banyak gambar kat blog ni. Barulah blog gambar kahwin namanya, keke.

Untuk akhirnya, terima kasih kepada Hani sekeluarga atas layanan yang baik sepanjang berada di sana. Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan bahagia hingga ke syurga, amin. Mohon maaf sekiranya ada salah dan silap saya sekiranya ada ye..:)



Nota kaki : Hampir seminggu aku bercuti dari kerja di ofis. Insyaallah aku akan reply semua email korang semua satu persatu ye bila kembali esok. Terima kasih semua atas pertanyaan. Korang memang terbaik lah.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

yuddin – waaaaaa bro yuddin, lama tak dengar khabar..:) moga sihat2 sekarang. laaa kerja kat situ ke? aku baru pertama kali shoot kat situ,hehehe..

nurul ain – salam kak, waaa tak dapat lagi ke? saya dah pos CD akak tu guna pos malaysia aritu,huhu. Nanti saya hantar lagi kak. Seganlah gambar dalam tu masa mula2 amik gambar dulu,hehe

sil – salam sil, terima kasih ye..:)

hesrey – thanks bro hasrey..:)

en_me – salam bro, terima kasih pak me,hehe

fairuz – salam ustaz, syukran sebab selalu mampir sini ya..:)

aleel – tak sabar apa lil?hehe..weekend ni jangan lupa..

azim – salam zim..:) dah lama aku tak tengok gamabr2 ko zim..menyepi je..:) hehe..thanks zim.

slm acaii.. dah start masuk element architecture skrg.. seperti biasa, aku jarang2 komen, tapi tiap kali ko remind dkt fb, sure aku akan buka blog ko ni..

semut api – terima kasih bro sudi tinggalkan komen dan singgah sini..:)

kak azieazah – salam kak zie yang dihormati..:) terima kasih. Masih belum sihat sepenuhnya ni.

cikpingu – salam cik pingu, terima kasih. memang cantik kan baju dia,hehe

Diya – Salam diya, waaaaa dah lamanya tak dengar khabar diya ni..:) moga diya sihat2 hendaknya ye. Acai kan memang taruk gambar banyak2 sebab memang suka tengok gambar banyak2,hehe..:) thansk diya ye.

ejal – ejal, hahahahhaa siot jelah ko ejal..:) takpe jal, banyak lagi tarikh aku. Kalau ada masa boleh follow aku lagi jal..dah lama tak borak ngan ko,hehe..

waduh kang..disaat org umh ku ajak balik pahang la plak ada shot sini lagi..lain kali aku rasa kn tgk jadual ko awal2 la..kurang2 sebulan awal.baru blh aku set utk tidak kemana2..kn blok awal2 tarikh nak berguru dgn sifu ni..heheheh..

Comel nyeeeee gamba cupcake tuuuuuuuuu, huhu. Acai taruk je gamba banyak2. Tak puas lah tengok gamba seketul dua jeh. Hihi

ejal – haahah,siot je..duit te wes entek kie kang,huhu..:) jal, minggu ni free tak? aku shoot putrajaya lagi,hehe..

Cik tari – salm cik tari, terima kasih. Alahai, kalau free kita jumpalah ye. Ada je ni,hehe

din – salam din, terima kasih din..:) itulah, aku kekalkan je gambar banyak2. LAgipun puas skit tengok,hehe..gambar tu nanti aku masukkan,kekke.siot je,hehe

Lazatnya dengar lagu brorey ni Sensei….Insyallah hujung minggu dapat ikut ko smbik gambar…aku tukang bawak lens ko pun jadik lah…hee..hee

Salam cai
~ jelesnye tgk gmbr² ko cai.
~ kekalkan gmbr yg byk² cai. ak pasti ramai yg suka tgk.
~ mane gmbr diperantauan cai?? nk tgk..
~ smg cepat smbuh cai.. =)

perghh! makin meletop le acai. bagus. bagus.

acai, sample custom album bila mau siap?

salam wak acai,kabare kang..kok balik seko indon meriang..kesel banget kuei..ker nek soping akeh banget sampek meriangi duweti entek..hahaha..mantap la bro..terbaikkkkkk…rugi aku x ikut..time aku xde plak ko ada job area putrajaya..rugi sesangat…

Fathiyyah – Salam thia, thanks thia..:) sebenarnya selalu memang banyak amik gambar detail camtu tapi tak taruk :) pasni boleh taruk banyak2 skit,hehe

cot – hahaha, thanks cot..alaaa biasa jelah..next week ke minggu ni ko nak follow? heheh..pape bagitau aku. gambar kat parking tu sebab gelap gelita, aku guna iso 1600, haha

jeles betullah tgk gmbr2 sifoo ni…kekkeke…
cun wei..
juz gmbr kt parking2 klu lg sharp mst lg umppph :)
next weekaku mau folo..
blh kaa :)