Wedding Adi & Yanti, Kelana Jaya

Bismillahirramanirrahim


Pengantin aku kali ni bukan sembarangan orang. Memang aku belum sampai tahap nak amik wedding celebrity lagi. Tapi client aku kali ni Adi lagi hebatlah. Sebab pelakon Rosyam Nor tu jadi driver dan pengapit dia kahwin je!! iyea Rosyam Nor yang menang anugerah err..aku lupa..byklah anugerah dia dapat dalam industri perfileman di Malaysia ni..Sahabat aku, kerul yang bantu aku dalam majlis ni siap cakap, muka dia macam Rosyam Nor padahal memang dia,kekeke..

Sebenarnya isteri Adi, Yanti merupakan adik kepada bekas client aku bulan lepas. Klik ENTRY INI nak tengok kakak dia Lia nikah yang aku shoot :) Terima kasih di atas kepercayaan yang korang berikan. Adi dan Yanti ni pun gila-gila gak macam kakak dia, hahaha. Layan sikitlah sekitar majlis mereka di Kompleks Sukan Kelana Jaya.


Sebenarnya terlalu ramai artis dan penggiat filem yang aku kenal dan tak kenal datang. Err lebih banyak yang aku tak kenal sebenarnya, haha. Kalau yang datang tu player2 EPL Chelsea ke, Manchester United ke, Liverpool ke memang pemain2 simpanan pun aku kenal :P Antara yang aku ingat pelakon idola aku Afdlin Shauki, Halim Osman, penyampai2 radio ERA, budak2 AF, Raja Lawak, Ramli MS dan ramai lagi.

Pastu pertama kali aku rasa datang wedding kahwin semua yang karaoke artis2 dan suara diaorang macam dalam radio je, hehe. Majlis Adi ni simple je. Takde sanding dan pelamin semua. Hanya meraikan tetamu yang hadir tak putus2 sampai petang. Sebab tu takde sesi Outdoor atas permintaan Adi. Tapi aku ajak gak dia ke tepi dinding dewan nak amik gambar berdua ngan Yanti. Ni sedikit yang aku nak share nak tunjuk kegilaan mereka :)


Banyak lagi gambar tapi takkan aku nak taruk semua kat sini, hehe. Tahniah kepada pasangan Adi Shamsul dan Yanti di atas ikatan yang dibina. Semoga ikatan perkahwinan yang dibina berkekalan hingga ke akhir hayat, amin. Oh ya, kalau korang nak jadi artis atau pelakon atau nak uji bakat AF, Raja Lawak, Jangan Lupa Lirik dll blehlah contact Adi ni. Sebenarnya dia ada tawarkan aku jadi hero berpasangan dengan Nasha Aziz tapi aku tolak sebab aku bizi, whoahahahaha..



Nota kaki : Ada orang cakap gambar aku terlalu banyak. Emm, perlu ke aku kurangkan? huhu.

Nota kaki 2 : Aku sedang membalas email yang bertanya. Kalau sampai hari Rabu ni aku lum reply maklumkan kepada aku ye :)


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Zizei – salam zei, waaaaaaa ko kenal dia ke? aah dia keja kat astro sblm ni..tapi sekarang dia dah bergerak sendiri..:) wakakakaka, siot jela ko zei..kalau aku masuk tv pun sebab kena sembur ngan air bomba kat tempat demonstrasi,hahahaha

salam acaii.
patutla aku macam kenal pengantin laki ni.. mmg keja kat astro kot kan..??
wahhhh percaya satu hari nanti, Acaii Jawe akan masuk tv la lepas ni percayalah.. tengok dan tunggulahh.. wakakaka..

sil – salam awak, hahahahhahaha, siot je awak ni..cakaplah bina nak kahwin..yela2 nanti orang tangkap gambar nya,hehehee

sam rais – salam bro sam, lama betul tak nampak :) moga sihat2 hendaknya..kat forumpun dah lama tak post gambar2 best..:) bila nak berjumpa ni sifuu!!

vinil – salam bro, thanks ye..:) alaaa, merangkak sikit2 dululah..nanti kalau dah bagus barulah berlari skit,hehe..thanks bro..statement tu memang betul apa,hahaha

Firdaus – Salam sifoo, rasa terharu betul sifoo nak jumpa pacal yang hina ni,huhu..nanti kalau patik turun kajang patik calling2 ye.sifoo ada tak nombor hp patik?

Kak Azieazah – Salam kak zie yang dihormati..:) terima kasih kak ye..sy masih bertatih lagi ni..jap lagi nak berdiri dan berlari plak,ceewahh..:) moga akk sihat2 sekeluarga ye..

kasih – hahahhaha, sampai ati cakap sy poyo kasih,huhuh…:P aah dia memang humble..rileks je sanggup jadi driver dan kena marah ngan pengantin,hihi..

kak masy – waaa, akk minat faizal husin ye? takdelah kak, faisal rahim adalah,hahahaha

kalau sifu acai mau jumpa gue turutin aja, kalau mai bangi lagi kasi hello sama gue ya mas sifu ;) gue kaget sama loh….thehehe

salam… wah abam acai…
gamba semakin meletop nih..
nice nice nice…

teruskan je letak gamba2.. hehee leh jadi inspirasi nanti…
takpe kan? (^_^)

heheh statement last tuh tak leh blah.. ekeke…

wow~~rosyam nor..memang tabik springla dengan pengantin yang sporting ni. of kos photgrapher dia skali sporting, barula pose jadi menarik. haha..ade unsur2 pembodekan tak rase?

chaiyok! ngeee…. :P
satu lagi pencapaian yg cukup memberansanglan..
(ayat poyo! hihi)

tapi kan wak.. rosyam tu low profile sgt…
kite pernah shoot satu wedding kat pantai dalam..
dalam ramai2 org tu, tak perasan pun yang dia dok kemas2 meja makan.. kemas2 kerusi..
selamba giler… salute!

Salam dindaku ESAL..

Taknak komen panjang.. sebab tengok gambar pun dah teruja..

satu jer nak sebut:
ESAL dah naik setapak lagi, satu lagi kemajuan dalam bidang fotografi…

tapi tak semudah itu, kan?

Firdaus – Salam sifoo, hahah takde maknanya aku nak jadi artis..nak kena terajang ngan bapak aku,hehehe..sifoo, bila mau jumpa nih?

Sis Honey – Salam sis, waaaa patutlah macam dah lama sangat tak nampak sis..berjalan sambil bekerja rupanya,hehe..:P takmolah amik gambar artis sis..acai tak suka jadi terkenallah,wakakakkaa..thanks sis ye..nanti kim salam ngan mak ngan abah sis ye..:) moga diaorang semua sihat2 hendaknya..

din – salam din, waaaaa lama sungguh tak nampak ko din..:) bulan depan kitorang ada futsal peringkat dalaman..teringat dulu team ngan ko,hehee..din, thanks atas cadangan ye..eh, aku lupa plak nak sebut arsenal tu din,hahahahhaa..sory2..memang tak perasan,hihi..aku ada gambar ngan rosyam gak din..saje malas nak tunjuk nanti ramai orang dengki,kekeke..

atong – waaa terbaiklah..:) akupun bizi je,huhu..raya cinapun kena kerja,hehe..orait, pape rogerlah nanti ye tong..

cot – wakakakakak, siot ah ko cot..aku bukan amik gmabar artispun..aku amik gambar kawan artis je,hehehe..

Xora – itulah masalahnya wak..sbnrnya kalau tengok gambar kat website photog yang sikit sangatpun rasa tak puas hati,hehe..satu majlis cuma ada 2-3 keping gamabr je..tupun gamabr outdoor je..:P

owh ya cai,lama xdgr khabar sbb sis outstation 2 week,seminggu kursus,seminggu holiday di negeri borneo,sabah :).hari ni baru masuk opis cai,keje bertimbun2.biasa la.sampaikan salam rindu sis pada fiza ye :)

salam acaii,

wahhhh.pasni mst ramai artis nak amik cai jd photoq *percayalah..*,ntah2 sampai kena full time photoq cai.nampaknya rezeki cai dalam dunia ni lebih cerah bersama pelangi-pelangi indah.rezeki ni semestinya dari doa2 org tersayang terutama sekali cik isteri kan cai kan…

pasni mst payah dah nak jumpa cai ni.cai mst cai tolak sbb dgn nasha aziz kan.cuba kalau dia offer pilihlah sapa nak jd heroin.mst cik isteri dah tersenyum lebar kan cai :)

cai,email sis cai dah balas belum?pasal sis tanya untuk pakej majlis sis nnt….*hiks*

Salam acai, ko mmg luarbiasa dah ni…ko jumpa artis itu bermakna ko pun artis…thehehe, kalau dah siap dpt offer jadi hero mmg kenala…makin sebok ko cai…kompom sume stesen tv ada muka ko je..;p

Salam cai
– ni kire mcm bau2 lepas ni amik gmbr artis plak je cai. ak rs kalo nasha aziz yg kawin sure dia jemput ko yg jd photograpernye. masyuk!! hehee.. * ko xbrgmbr skali ke ngn rosyam noor??
– pergh.. mentang2 gunners kalah mlm td, kecik ati ak ko xsebut kenal player2 gunners. huhuhuu..
– ak rs pn mcm bnyk sgt gmbr ko tp rs puas bile tgk gmbr ko bnyk2. cm ne tu? dlm 10 gmbr k kot.. =)

ada yek org komen letak gambar banyak sangat?? kalau saya, saya lebih suka OP letak byk so dari situ leh tgk hasil kerja dia byk2 :D

fulamak..
cayalah caii..
dh main ngn artis skrg…
pasni segan r aku nk folo ko..
sbb ko dh kwn ngn artis skrg..
wakkakakakkakaa..

ala caii aku ada job caii 3 minggu nie.raya china jer aku takder job tapi aku balik kg bini aku lak.akhir bulan nie aku rasa aku boleh ikot kot.nanti aku update balik n ko ingat aku lar yer ..

amin – salam min..:) thanks min..haha, itulah yang aku fikirkan..kalau dah blog wedding takkan taruk gambar lain byk kan,heheh..:) aah, ni dewan sebelah akademi MAS tu..

pergh!satu kemajuan nih.tahniah cai!dah nama pun photoblog,mestilah banyak gambar ye tak?sedang elok lah ni,takyah kurangkan gambarnya.dahsyat ek tolak offer bergandingan ngan nasha aziz?orang lain siap ngigau² tau.hahahaha

atong – hahaha, insyaallah aku tetap kot..sebab ada orang tak bagi aku full time punye,kekekeke…akupun doakan ko berjaya gak atong..ko ni, kata nak ikut aku ..bila weh?

shasha – salam paiz..:) hahahaha..aritu aku dah ajak kat fb takde orang nak followpun..:) orait, aku pegang camtu gaklah,hehe..aku taruk je berapa aku suka,hahaa

perghhh…aku nie dh laa peminat rosyam nor bai…pasal tk ajak wei..aduhaiii….marah nie…

p/s: lantak pi apa org nak ckp pasal gmbr byk sgt acai..yg penting kita nk sharing jer…betul tak..huhuhu

ala skrg memang ckp camtu caii.masa kan datng tak tau lg.kita hanya mampu merancang tuhan yg tentukan.apepun aku akan doakan semua memeber2 aku berjaya beb.

azim – salam sahabatku azim :) hehe, aah dah lama aku tak cerita semua tu kan..kat sini aku tak cerita kot zim..serabut sangat nanti,hehe..tengoklah nanti aku buat blog pertanian plak,hehe..lagipun sekarang aku dah duduk kat bandar..kat kampung semua adik2 aku je yang sambung legasi aku dulu,hehe…ko pun dah makin power zim..sama2 kita usaha zim!!

kak ila – Salam kak ila, hehe..thanks kakku ye..:) aritu sedolornya ngantinan tak nampak akk pun?hehe..mak ngan abah akk adalah..Adi tu kira orang belakang kamera kak..:) producer lah lebih kurang..byk terbitkan rancangan2 realiti show kat astro..:)

wahahahahahahah!!!akak shukak dikkkk!!!!tak tercakap aperrrr..
ehhh.sapekah Edy?? shingga ramai celebrity yg dtg???
curiousssss

slm acaii,

apsal blog ko dah takde cerita psl cacing, lembu, buah naga dll mcm entry tahun2 dulu.. aku rindu la entry yg mcm tu.. hehehe..

ps: taknak komen psl gmbr wedding sbb gmbr2 ko makin power..

kak fealize – Salam kak, waaaa lama tak dengar khabar akk :) bisness camne kak? mesti bertambah kencang sekarang ni..:) thanks kak ye..hahaha, teringat gak dialog tu kak..:) bagi orang2 yang jarang tengok artis live cam sy ni memang batak skitlah nampak diaorang, hahahaha..:) thanks kak, semoga terus maju jaya kak!!

atong – hahahah, siot jelah ko atong..:) thanks atong..takdelah, aku rasa aku tak ke arah tu kot..:) akupun takmo amik gambar2 artis ni, aku setakat amik gambar orang2 kampung bolehlah,hihi..

peh kakakacak gile lar caii..mula2 ambik gambar driver lepas nie mesti ambik gambar aris lak.peh aku rasa jap lagi setahun dah wat full time nie…jgn kelalen kambek nyong west lar..

waaaa…tahniah la acai…bangganyer akak ko dpt shot org glamer2 ni…hikksss…oppss..terlebih sudaaa..akak lak yg over2…hahaha…

kem slm “gile remaja” akak kt rosyam… “oh peperiksaannnn! ” dialog die akak x penah luper…kehkehkehkeh…

anyway cai,shot acai superbbb like always… ;)