Majlis Nikah & Berinai Haniza dan Hilmi

Bismillahirramanirrahim



Kali ni aku nak update majlis pernikahan dan malam berinai pasangan Haniza dan Hilmi yang diadakan di Batu 38, Sabak Bernam. Sebenarnya ni kali pertama aku shoot nikah pada waktu malam :) Agak mencabar sebab keadaan cahaya rumah kampung yang agak tidak mencukupi.

Haniza aka Honey ni adalah member blog aku dulu2. Maklumlah dulu aku kan blogger tersohor di serata daerah Banting,wakakaka (silalah muntah). Tapi tu dulu, masa zaman aku muda remaja lagi. Sekarang dah agak berumur ni kordinasi otot kepala aku sudah tak aktif nak berblog cam dulu,hehe (woi, ko ni nak cerita pasal ko ke entry kahwin ni??!!)

Ok2, berbalik kepada tajuk asal. Ada cerita menarik yang aku nak kongsi dalam majlis ni. Tapi korang layanlah dulu gambar sepanjang majlis tersebut. Kang kalau aku cerita sampai page 2 tak abis2 lagi :)



Sebenarnya antara perkara bengong yang aku buat malam tu ialah lepak kat bilik pengantin konon nak tunggu majlis bermula. Yela, selalu mestilah pengantin perempuan dipanggil kalau majlis nikah nak start cam selalu tu kan. Jadi selamba gaban je aku shoot pengantin selepas abis make-up.

Sekali keluar kat ruang tamu, terkujat aku majlis dah mula dan khutbah nikah sedang dibacakan. Takde orang bagitau aku pengantin lelaki dah sampai!! Rupanya kat sana pengantin perempuan tak keluar time nikah tu. Nasib belum akad nikah, kalau tak maunya aku suh tok kadi tu berlakon nikah lagi skali,haha *sempal. Pengajarannya, lain tempat lain budaya dan caranya. Kena lebih alert dan hati2 pada masa akan datang :)

Terima kasih juga kepada Cots yang sudi ikut aku sepanjang dua hari kat sana:) Pasni aku update majlis persandingan dan outdoor plak. Tunggulah kalau aku rajin lagi,hahaha.


Nota kaki : Anak buah aku masuk hospital Klang sebab jangkitan kuman kat paru2. Semoga cepat sembuh ye Amni:(


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Honey – waaaa, ye ke hon..bestnya..:) ni yang rasa bersemangat nak jadi lagi terer ni,hehe..thanks hon ye bagitau kat sedara mara semua..

one – alhamdulillah, dia dah ok sekarang wak :)

honey – thanks hon.tu saat yag paling berharga setelah selamat jadi suami isteri..:)

setuju..pic 5 yg drama,walau tak nampak emosi air muka walau hitam putih asasnya..

ha a..si cilik buah hati ok harapnya..

kasih – slm awak, terima kasih ye..:) alhamdulillah hari ni dah ok skit awak..semoga selamat ke sana ye.amboi bestnya dia asyik berjalan je,hehehe..:)

ermm..moga baby tu cepat sembuh..

ermm..kasih pun ada pengalaman bila anak buah kasih kena camtu.. ermm…alhamdulillah dah ok…

insya-Allah baby tu ok..kasih doakan yer.. :)

muahaha.. minggu kasih g Sabah lagi.. :P tapi takleh nak tinggalkan keta kat umah awak,coz flight awal sgt.. kul 7.30am..
lagipon tak sampai ati nak susahkan faidhi hehe… ;)
so..kena la naik limo jer dr umah.. huhu.. :(

muiz – hehehe, tunggulah nanti..akhir tahun mmg aku banyak job skit..ada masa bleh follow aku muiz..:)

itu la pasalnye.. asal ko ajak jer time tu la aku ada keje.. ape leh wat…komitmen urusan pjbt..hehe

muiz – slm kang, thanks bro..alaa, riko asek bizi wae nyong takon melu,hehe..

kek qaseh – slm kak,hehe..waa kalau camtu kena dua kali kerja lah tok kadi tu,hehe..mesti kena bayar lebih :P sekarang semua nak cepat dan mudah je kak kan?hehe

salam bro.. kabare.. apikla riko jekok gambar.. kepingin banget belajar karo riko.. tapi orak sempet waeee… :(

suhaimila & adikila – aik, orang yang sama ye..:) terima kasih sudi singgah sini ye..wah, dah nak kahwin ek?hehe..bila majlisnya? tahniah in advance ye..:) apa2 pertanyaan bolehlah email sy ye, terima kasih ila.

KAk Qaseh – Slm kak, sepatutnya memanglah kena keluar kan kak..sebab dalam khutbah nikah tu memang byk nasihat untuk kedua2 pasangan. Ada nasihat untuk perempuan camne nak jalani kehidupan berumah tangga dsb. Bukan untuk lelaki je,hihi..

Qayyum – slm yum, thanks bro..aah kat sawah..aku tak pernah shoot lagi kat sawah ni,hehee..

Vinil – slm, thanks ye..:) itulah, kalau terlepas akad nikah tu mau biru muka sebab terlepas moment paling penting dalam majlis perkahwinan tu,hehee…

syahila – slm syahila, terima kasih ye. Waaa, tahun depan tu bila? sy bulan 6, bulan 3 ngan bulan 1 dah ada tempahan tau..:) pape bleh hubungi sy melalui email or no telefon kat setiap entry sy ni ye syahila,hehe..

Kak Masy – Betul tu kak, kalau kat melakau camne plak kak caranya..orang peremapuan duduk luar tak?hihi..

sham – Thanks bro, alahai bleh jelah..jomlah jumpa ngeteh,hehe..

wadduhh.. hahah acai.. tone no 5 best~!

kekekeke ko leh wat lawak plak la bro…

seb bek tak lepas part2 penting kan.. hahaha kalau tak ada gak orang kena baling ngan pelapik hantaran nih.. ahahaha

ermmm.. kat Melaka ni pon dulu x kuar masa nikah…ade tu kalau nikah kat masjid…pengantin perempuan kat rumah..sian pengantin perempuan…

tapi sejak 2 menjak ni …pengantin perempuan akan dipanggil waktu nk baca talik so dah kena dok depan tok kadi..:)

..semoga anak buahAcaii cepat sembuh yerk..

salam…
acai…saya suka la tgk gambar2 bestpren saya ni…
nak booking u utk majlis saya next year boleh??
(awal tul nak booking ni…hehe)

Kerul Shukor – slm kerul, ahhaha..aku mmg update satu2 dulu..:) nnti byk sangat gambarnya..:) thanks kerul..kalau aku takde job, aku dah follow ko aritu..

elly – hehee,aah masa elly kahwin acai kamera compactpun takde lagi,haha. Itulah, takde gamabr elly sekeluarga bersama pengantin..:) ok, copy je gambar hon tu..

tu la acai, kalo x mesti elly dah booking acai jugak hehehe…

aritu igt nak begambar ngan pengantin, tp x sempat la… dorang da bising nak balik…. x de rezeki hehehe…

acai, mintak izin elly copy paste 2 ke 3 keping gbr ni nak letak dlm blog elly eh…

uishh..satu² ko update ye cai..aku sbnarnye xsbar nk tgok outdoor sawah tu..hehehe, btw..pic 5 best moment..tone color pun cun..bagus!!

kak meera – slm kak,hehe..nak sy taruk gambar akk tak dalam ni?hihi..

elly – slm elly, ni gambar honey nikah je elly..gambar majlis kahwin dia nanti update lain,hehe..:) masa elly kahwin dulu acai tak reti langsung pegang kamera ni,hehe.thanks ye elly..

firdee – slm firdee, kebanyakkan masa memang aku guna flash :) sebab keadaan rumah yang malap dan lampu tak cukup. Sbnrnya aku tak buang exif data semua gambar2 ni. Kalau ko rajin dan save, bleh tengok kat properties gambar tu. setting aku semua ada kat sana.

salam acai,
mcm mana eh nak amik gambo mcm ko amik ni? setting dia camne eh sbb x guna flash kan? harap dapat kasi tunjuk ajar sket ^^