Majlis Perkahwinan Fiza & Edy

Bismillahirrahmanirrahim


Waduh, capek banget aku nih. Kekadang bila aku kena outstation atau shoot jauh2, perjalanan tu sebenarnya lagi penat dari buat kerja :P Teringat dulu masa muda2 (ceewah) selalu drive jauh-jauh ke sana sini dari utara sampai selatan tanpa rasa sengal2 badan. Sekarang ni, aku perlukan rehat yang lebih untuk kembali keadaan asal walau pergi kedai belakang kampung aku,hehe. Kesan penuaan kot,huahua.

Sabtu lepas aku, kerul dan zayd shoot satu pasangan kat Alam Damai, Cheras. Sebenarnya aku ni suka tanya pasangan-pasangan yang aku shoot camne diaorg bertemu :) Aku suka dengar cerita-cerita camtu. Pasangan Fiza & Edy ni bertemu kat atas bas tau. Masa tu si Edy ni driver bas dan fiza kena nguratlah konon-kononnya,hehe. Pastu terus jadi suami isteri, sweet kan? :)



Sebenarnya aku ni bukan jenis yang terpengaruh ngan gajet2 terbaru. Aku boleh bezakan teknologi yang aku perlukan dan teknologi yang tak perlu. Biasanya aku akan guna barang-barang aku sampai ke limit dan fully utilize semua function yang ada dalam barang tersebut sebelum aku beli lain.

Tapi aku rasa sudah sampai masanya aku beli ‘satu barang’ lagi untuk improve aku punya kemahiran dalam photography ni. Gear yang aku ada sekarang dah tak mampu nak hasilkan beberapa gambar yang aku nak :) Sudah terasa limitasi gear aku. Aku tahu aku bleh improve lebih banyak bila limit itu dibuka,ceeewaahh. Apesal poyo betul ayat aku nih,hahahahaa.


Nota kaki : Aku update dari Melaka. Esok baru masuk kerja :)

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

kak qaseh – slm kak, moga akk sihat2 hendaknya ye..:) sempatlah jalan2 sat tapi ada kerjalah kak masa tu..:) thanks kak ye.

salam Acai…
baru hari ni dapat jenguk kat sini…

..masa ni acai kat Melaka ke….
sempat x pusing2 kat Melaka nih….

semoga semua berjalan dengan lancar yerk… :)

peveyhack – muehehehe, orait..papehalpun ko mmg sahabat yang baik pevey..:) ko buatkan aku lebih semangat nak jadi semakin hebat..thanks bro!!

takder istilah junior or senior dalam photography nih… yang penting sahabat yang berkongsi minat yang sama… apa2 pun gambor ko dah best sekrang… kejap jer dah cun… tak lama lagi.. mesti top… sekarang pun dah top…

ajek – wakakakak, ciss betul ko jek..MU datang mesia aku sokong mesia beb,kekek..

Zizei Wenger – hahaha, tensen gile aku..sampai hari ni tak abis lagi siot,huhu..ko buat cam aku suruh tak texture tu..nantilah tt aku ajar cara aku,hehe..

Broyoes – slm yoes, drogba tensen gile masa tu..akupun pelik dia emo camtu..tapi tensenlah ngan ref beb penalty berapa kali tak dibagi,huhu..liverpool memanglah..dah kalah awal2 ngan chelsea,wakakakaka..

azim – heheh, memanglah senang zim..tapi duitnya je yang tak senang lagi,hahaha…

peveyhack – slm sifu, thanks pevey atas segalanya dan byk tunjuk ajar aku..kalau aku pakai canon mesti aku apply jadi junior ko,kekekekkeke…aku nak beli 70-200 tak mampu lagilah..tunggulah samapi aku established cam ko,hahha…80-200 kalau dapatpun kira oraitlah:) taklah aku menyibuk kat depan guna 50mm pastu kena marah ngan korang kat belakang,wakakakakaka….

selamat menjalankan tugas abg acai… hehehehe… gambar lu belum diproses lagi wkakwakwkaw… aku nie asyik tidur jer… nampak jer muka ko… terus ngantuk… minggu depanlah start buat wakwkawkakw… apa2 thanks follow kerul ari tue… ingat ko masih honeymoon lagi… wakwkawkawkaw… manalah tau… masih kawin hatikan demam… wkakwakwkakwkaw… apa2 insyaalah untuk album ko aku cuba buat yang terbaik… wakwkakwa… kalau tak baik gak… bukan salah akulah tue,… mungkin pengantinlah tue… muka ketat wakwkwkakwakwka… apa2 pun… selamat kembalik kearena fotografi…. apa nak beli barang baru… aku tau ko nak beli apa…. hahahahhaha…. usah tipulah… 70-200 2.8 kan… sebab ko asyik kena tapau n kena marah jer ngan orang yang ada 70-200 nih… wakwkakwakwkakw…. nasihat aku… elok ko beli sekarang… n baru ko tau bertapa perlunya lens tue… n ko dah boleh berlagak dengan kerul… tak kena marah kalau tag ngan aku wakwkakwakwkaw…. apa2 pun beli jangan tak beli…

aku pun tumpang simpati dengan nasib chelsea…hehehe…Drogba tension sambil mencarut depan kamera…hahaha…tak bagus tu…itula…bolasepak ni kadang2 tu memang kejam….apapun, try lagi musim akan datang…chelsea byk duit, belila star byk2 ok…macam aku penyokong Liverpool, redha jer apa yang berlaku…hehehehe

ni baru sipoo..
cai ko main texture tu best laa.. jeles siot…

aniwei takziahla yer, kita tengok minggu ni siapa pula yg kenaaa hehehe..

ajek – wakakakakka, kalau ref malaysia lagilah bias beb..sbb org mesiakan ramai sokong MU..tak best langsung,hahaha..

apai – slm kenalan bro..thanks sudi singgah sini..:) huisshh, takdelah..kat melaka ada kerja lain..lum ada job wedding kat sana lagi,hehe

Acai….ni pengantin drp Melaka ek?? Tu yg ko ckp ade job kat Melaka tu ha?? Hmm, thanks anyway sudi drop by kat blog aku :)

Salam perkenalan

ajek – brengsek ko jek,hahahahahaha…ref bias lah..clear penalty kena tangan pun tak bagi..pasni tengok MU lawan player2 ketot tu plak,hehehe

indahnya hari ini~
indahnya hari ini~
indahnya hari ini kerna player ketot barca score!

Tahun depan cuba lagi.

Qayyum – hahaha, siot je ko yum..alaaa, ko bukan dah ada yang punye ke yum?hehe…

ejal – slm jal..:) gila ah aku nak amik lens tu..tak mampu beb..kalau aku amik bleh jadi pro,hehe..

amm – hehee..itulah amm, nampak sangat aku punye gambar tak best lagi,huhu…tak dapat two touch, push pull pun jadilah,hehe..

cot – kekeke, kalau aku amik D3 makan pasirlah aku tiap2 bulan,hahahah…

one – hehe, cerita pe wak?hehe. :P mmg suka dengar cerita2 camtu..:)

slm cik fesal
wohohoii..siap intereg8 pasangan love HIstory..
err,yg cik fesal punya x cite lg kan..?

ha,ko nk amik lens 70-200 2.8 yer..wakaka…cayala bro..mst makin marbeles la gambo2…hehehe

wah nice lah,.
ko ni sengal2 sebab terlalu cargas semenjak dua menjak ni,.maklum lahh,ehem2,..
sama la kite,.sweet dgr story memula pengantin bercinta,.yang aku ni biler lahh,.ahha

ajek – wakakakakakka, mimpilah weiii..aku sengaja tak taruk shoutmix..nanti orang kutuk chelsea kat situ,hahaha..alaaa, barca player ketot2..mlm ni chelsea score melalui set piece je beb!! haha

cai, ko takde shoutmix ke?
aku baru nak kalerkan dgn kaler merah.
gud lak lah kat team biru mlm ni.
2nd team aku adalah barcelona!
Andai kata lah team biru mlm ni x dpt masuk final, tahun depan cuba lagi eh?
wakakaka

azim – wakakakakaka gila ko 70-200 2.8 tu..aku bukannya [ro dan terer sangat..lagipun macam tak sesuai je lens tu fit masuk dalam kamera aku,hahahahaha..aku nak amik biasa2 je dulu,ceewahh..

sis – slm sis, hish janganlah panggil camtu sis..acai budak baru belajar lagilah..kalau ada rezeki sis turun KL blehlah tag ngan acai,hehe..nak tau gear pe tambah, tungguuuuuu…:P

shairulfaiz – kekeke..nanti ada masa aku nak lunch or tt ngan ko faiz..ada hal nak bincang,ceeewahhh..:)

izda – hahahaha, ngenteni nyong balik nang kampunglah kang..mengko tt bareng2..saiki manggon nang KL lah..:)

kerul shukor – rehatlah kerul, ko dahlah kurus..sian tengok ko tak sihat,hihi…smoga cepat sembuh bro..:)

as – terima kasih as ye..:) sy masih belajar lagi ni..lama tak dengar khabar..:) moga sihat2 hendaknya ye..thanks sudi singgah sini lagi..

Kak masy – heheh, pusing ke kak? saje nak wat lain skit kononnya, tak jadipun,hahahaha..nanti orang email akk ye..

salam incik sifoo acai,

sis nak panggil cai sifoo la skang nie.walau xpernah tag along dgn acai pun.tapi angle,gaya dan segala2nya ttg hasil acai sis pelajari.thanks incik sifoo.wah.nak tambah gear *tgh pikir gear ape tu?*

p/s:cai..update dr melaka??honeymoon ke…

gambau nomo 4 tu bikin paler kakak pusinglah. hahahha

acai, bak blog add. akak lupe laa uhuhuu

couple ni macam sangat sporting dan cooperative la :)
agaknya sebab photographer mesra alam :D

btw as sangat suka gambar ring tuh

greta job, as always

aku baru elok demam ni..gmbar pun xbis tngok lagi..melepek aku kat rumah xbgun²..

tuntas tu..ntah..aku tiru slogan kamus besta dr fadzli..hahaha

Kerul Shukor – kekeke, aku kat melakau ni, tak buat pape updatelah jumpa wireless,hehe..updatelah blog ko weiii..err tuntas tu apa beb?