Karnival Sukan MAIS

Bismillahirrahmanirrahim

Hujung minggu lepas, LZS sertai Karnival Sukan MAIS dan anak syarikat kat Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS), Bangi. Macam-macam jenis sukan Indoor dan Outdoor diadakan. Oleh kerana aku terer (perasan) main futsal aku terpilih untuk wakil ofis aku dalam game tu. Macam biasa team aku dapat masuk final dalam 8 team lain yang bertanding *belagak. Tapi macam biasa gak, kitorang kalah kat final,hahaha.

Aku bawak kamera jadi adalah gambar sikit-sikit aku amik. Dah lama gila tak rasa suasana game camni, macam kat sekolah dulu2. Contoh dalam game badminton, orang yang main tu taklah terer sangat. Tapi penyokong dah macam dalam Stadium Bung Karno, Indonesia je,haha. Siap buat wave tengok badminton,huh. Layanlah gambar sikit ni.



Walaupun tujuan sukan ni untuk menyihatkan badan tapi sampai sekarang badan aku sengal-sengal :). Tapi yang paling best sebenarnya kalau wakil ofis ni ialah bila dapat baju, seluar track, beg dan sweater free,haha. Yang main batu seremban pun dapat tau. Oklah, have a nice day kengkawan.


Nota kaki : Hosting aku sekarang suka sangat ada unscheduled downtime. Alasannya major hardware failure iaitu alasan yang budak2 ICT termasuk aku pakai kalau sistem down kat tempat kerja,hahaha. Kalau tak boleh masuk blog ni boleh jadi problem tu terjadi.

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

Salam Acai..Klu unscheduled downtime, KPI korg x down ke? Klu kami abis kene belasah ngn mngement… Wahh…Acai, dah jd profesional photographer skrg…Congratz

salam Acai…

kebizian terlampau…akk ade lalulalang blog2 Acai …cume x sempat komen…

Harap sihat2 selalu…persiapan seme dah beress?…

dah dekat sangat dah nih….

boleh burn anta post tak acai?

nie alamat : S279 JALAN DURIAN 2, TAMAN PERIANG, SUNGAI MANGGIS, 42700 BANTING, SELANGOR

heheehe :)

Yes.. mggu lepas try masuk tak leh…:D

yup.. SUKAN xtvt paling best..
best berpeluh.. best dapat baju trek percuma.. air percuma.. silap2 dapat awek baru plak…hahahaha..

eh ESAL…. CHELSEA lawan Liverpoool.. menangggg aaarrrrr…!

Salam cai
~ wah.. spnjg ak brseukan xpenahnye ak dpt sponsor pakain 1 set. wa.. jeles wooo..
~ gmbr tgk geleck bola tu xbp jelas r cai. teringin nk tgk gmbr org gelecek bola dr tgn ko. =)
~ wah.. pg td chelsea mng di anfield. pergh.. len mcm penangan guss hiddink ni. 3-1 plak tu. ko tgk x game tu??

bleh². bab paling tak reti is nk edit² dlm potosop.akhir june ni balik utk cuti summer smpai akhir ogos. org bagi eh lgu ni dulu? dah tak igt dah. HAHA. ade bnyk lagu french yg best² lagi la acai.

Zam – waaa, ko pun main takraw gak ke zam? bleh ar lawan nnti,hehe..:) ada lagi kasut tapak merah tu,hehe..pernah gak pakai tu..ko feeder ek?

lila – hehehe..itulah main tak ingat dunia..tapi kan lila kalau dah selalu main memang tak rasa sangat..dia yang rasa sakit kalau jarang main sekali tu terus main untuk pertandingan,hehehe..tahu sebab ada pengalaman camtu..:P

kak fea – slm kakku, aah kak..bleh je nak blur ngan freeze moment kak kalau setting kat DSLR..:) ikut kesesuai sebenarnya,hehe

nurul aini – slm kak,waaaaa lupa plak gambar akk ni..sekarang ni mmg agak bizi tak smpat nak burn dalam CD kak..sebab tak bleh antar email..saiz fail besau,hehe..

peveyhack – cissss, siot ko pevey,hahahha…

FarEast – yup, betul tu, kalau guna kat keadaan yang betul bleh timbulkan kesan brbeza dari normal lens..and yup, aku mmg suka UWA lens,hehe..

Ash – waaaa orang jowo rupenya,hehe..:) alaa ash, senang jelah nak ubah tu dalam photoshop..:) nnti kalau ada rezeki jumpa bleh ar acai ajar,hehe..laaa, lagu tu bukan ash yang bagi ke dulu,haha..

kerul shukor – itulah pasal rul..aku rasa nyesal plak beli 2 tahun,hahahaha…

Kak Masy – hahahaha, yelah kak, nasihat akan diterima dan diikuti..:)

zizil sedek – hahahaha, siot je ko zil, thanks bro..aku main belasah jela shoot ni..:)

cot – slm cot,memanglah cot..yang best tengok penyokonglah..lelagi kalau ada gaduh skit2,hahaha.

dyla – hahahah, nak kena betul ko dyla..tu aku pakai lens super wide angle..memang akan jadi camtu,hehe..distortion orang panggil..

sitizya – slm ti, biasalah ti dalam keadaan ekonomi gawat ni kenalah berjimat,hehe..:) jgn lupa angkat UWA tau,haha

amm – cisss, siot je ko amm..tapi memang mercumaya keraplah jadi camtu,huhu..ko guna pe amm? exabyte ek..

Salam acai~
wowwie jeles2..best kalo leh bersukan slalu tanpa memikirkan kerja2 lain & fikir akan penat. bagus bg stgh org yg bersukan utk cergas.
last ahad main badminton kat asrama skolah; gilos tgn sakit smpi hr ni..syok sgt main ^^

~ waaa… dah lama aku tak main takraw nie
~ kat mana aku letak Kasut warrior tapak merah nie.huhuhu

bakal pengantin sila jaga badan elok2 eh.. lg brape ari je ni haaa kang sengal2 time nikah kang hehe

eh, camne bleh dpt tau lagu Tu Es Comme ça tuh??? ade org malaysia dgr ke? lagu ni mmg best. jadik siulan jgk mase mule² dulu nak² lagi lirik dia punye maksud best. HAHA
ISO tu bleh je nk men², tp pas tu nk edit dlm photoshop mcm acai buat ni agak blur² sket. kaler contrast sume lawa je acai ubah. cane ek?
ps: jowo jugek. pandai ngomong jowo lah!(sikit², sbb tak pratik kat umah. balik kg time raye je dgr ayah ngan sedare² ckp.)

org klu dah terer amik gambo, ape event pun jadi best..vote for no 3 tu..

nota kaki : aku baru nak complain korang punya hosting selalu down (mercu maya kan?).. ape ni wei.. wakaka

smart la gambar2 ko caii. aku pon nak angkat wide la satu. hehehe.

tu la, part yang paling best dpt baju free, and terpaling best kasut sukan free. Dulu2 kompeni aku pemurah, kasik adidas ke nike ke. skrg dah kemut sket.. umbro la eider la.

salam cai…mmg best karnival camni kan..buleh tengok mcm² ragam orang…kalu karnival sukan cmni aku suke bab² penyokong…penyokong lagi havoc dari pemain..kekekekeke…aku suke gambar killer (apit kanan) tgh baling bola takraw tu..semart siot…..