Aktiviti Hujung Minggu :)

Bismillahirrahmanirrahim.

Hujung minggu lepas ni sungguh memenatkan badan aku. Macam-macam aktiviti aku buat. Hari Sabtu ada job kat Seksyen 4, Bangi. Majlis pernikahan dan outdoor Cikgu Nurul dan pasangannya Hanizan. Nantikan full-entry majlis tersebut dalam masa terdekat,ceewahh.


Teaser Solomnized & Outdoor Nurul & Hanizan, Bandar Baru Bangi.

Majlis kahwin Maoi dan Ayumi (sahabat)

Selepas abis outdoor aku terus berkejar ke rumah sahabat aku Fiza (Ayumi) & Fikree (Maoi) yang melangsungkan perkahwinan kat Saujana Puchong. Selepas solat maghrib baru sampai sana. Sampai je pasangan pengantinpun baru sampai rumah dari outdoor gak :) Sempatlah aku amik gambar diaorg kat pelamin sat,hehe.Aku doakan semoga korang berdua kekal bahagia sampai ke syurga,amin.



Satu perkara yang kena korbankan bila jadi photographer kahwin ni ialah bila ada sahabat kahwin semasa kita ada job kat tempat lain. Kekadang aku terpaksa datang sehari lebih awal atau seminggu lewat selepas majlis untuk sampaikan hadiah dan melawat diaorg. Kekadang memang tak sempat datang, lelagi yang jauh,huhu.Hanya kiriman doa dan ucapan pengganti diri.

Sebab tu kalau korang tengok photographer bekerja semasa cuti sebenarnya dia telah korbankan masa bersama isteri, anak, keluarga dan kawan-kawan semata-mata mencari sumber pendapatan tambahan untuk menyara keluarga. Itu belum kalau ada kecemasan seperti kematian, anak sakit dan sebagainya. Tapi ramai tak terfikir tentang tu bila minta photographer2 ni kerja lebih masa dengan bayaran yang terlalu rendah. Renung-renungkanlah :P

Nota kaki : Bengong betullah Chelsea, masa Manchaster United kalah time tu lah dia nak kalah gak,huhu

Wassalam.



Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

peveyhack – wakakakakka, siot je ko..aku ok jelah:) akupun sekarang ngah aplikasikan ray dalam gambar2 aku pevey..cuma lum menjadi je,hahahahaha…

muehehehhe…. terlebih ray erk… terlebih sudah… wakwakwka siap ko punya nanti… jangan cakap subjek rupa pun tak nampak… wakwkawka..

bahdin – slm din, hehe..itulah, kalau aku main injured kang susah plak aku nak shoot orang pastu,hehe..:)ooo, aku dah mintak taufik gambar tu tunggu dia bagi aku..alaa, kalau jumpa arsenal lagi mesti tak kalah punyelah chelsea,kekeke…

zlaynan – waaaaa, dah masuk blog aku zaidi,hehe..thanks sudi singgah sini di..:) itulah, rugi aku tak main..bukan senang kita nak menang besar camtu,hahaa..asyik kalah je selalu,kekek..takpe, game MAIS nanti aku nak main gak,hahahaha..

nanba – slm nanba,cisss aku yang nak blaja dan ikut ko lagi mau ikut aku,hehe..:)

izda@muiz – slm bro, waaa kapan kie arek tuku dslr?hehe..mengko kenek jikuk gambar karo ku,hehe..

manja – slm dik kuncup,hehe..amboi, dah nak kahwin ke?blehlah pi singapore amik gambar kuncup,hehe…:)

Kak Azieazah – slm kak zie, moga sihat2 hendaknya ye..:) betul betul betul..kalau takde kerjapun bosan gak termenung je,hihi..tak mampu lagilah kak nak bayar PA,hahaha…

Hai Cai..yokk

Wa pndai dh wt outdoor2 nih, baguz la kembangkn lg bakat yg ader…

game aritu mmg best n rugi la ko x trn sbb ps ni x tau bile blh menang beso cm hr tue…hehe, tp aku rse lps ni team kiter akan lbh semangat lg utk MAIS tournament nnti…

salam cai
~ ada hikmah tu. ne tau kalo ko main t ko injured. =)
game ari tu kire best la sbb mng besar tp yg xbestnye sbb ak xde dlm senarai penjaring. hehehe…
~ pasal gmbr tu ak amik gune kamera taufik. dia yg minta ak amikkan. tp gmbr kureng la coz tgn ak ketaq. hehehe.. ko tgk la sndiri. try la minta kat dia.
~ lum tau lg cai. ne tau arsenal leh potong chelsea. hehehe.. dan jgn lupe mase jumpe kat stamford bridge chelsea kalah d tgn arsenal 1-2. hehehe…

Ada keja terlebih, badan lak penat..

Tak da keja, hati lak penat berfikir..

Hehehee.. tak nak guna PA ker ESAL? Ramai yg sukarela nih.. Wakakaka…

abg acai,
wah tiap2 minggu kuar, mesti dah expert ambik gambar pengantin ni. jgn lupa nanti ambik gambar manje plak tau, teeheehee….

fullaweeee.. mantop ni kang.. orak sabar arek tuku dslr… kenengla aku ngendeng2 jalok ilmu ne sitik…

azizilsedek – hahaha, orait..bisa saja..wei, apa cite domain ko? dah transfer lum?

maoi – muahahahaha, alaa tu lah alasan member2 aku MU fan kat sini,kekek..takpe, memang buat EPL lagi menarik nih!!

mummysyafie – slm kak, waaa nak amik gambar akk outdoor ker?hehe..bleh je kak..

kak masy – hahahah, nak kena akk nih..:)

cikgu jawe – slm cikgu,cisssss brengsek liverpool..skrg time ngah semangat bleh ar..nanti ngan hull citypun blh kalah kalau ngan bengong diaorg,haha..tunggu game UCL kita bertemu,ceewahh…ceh, jiwa kacau kenapa cikgu?hehe

apesal hah tetiba liverpool jd kuat? tak puas ati aku. kekekeke.. 5-0 tu acai bg kt aston villa. kalau chelsea ntah brp tah. 7-0 kot tetak chelsea. muahahaha! *dengki*

aku tadek mood nk ulas gambar kawen ni. jiwa kaco!. kakakaka

din – slm bahdin, itulah..frust aku tak dapat main bola aritu,huhu..lelagilah menang besar,keke..aku harap game aritu bestlah..din, mana gambar ari tu? send kat email aku..aku nak taruk kat worrkplace,hehe..awe suh mintak dari ko…:) alaaa, arsenal menang byk kalipun takleh nak pintas chelsea punye,wakakaka..

maoi – hahahaha, cisss..takpela chelsea kena sebijik je..spurs pun kuat..tapi fulham team ayam maa,hahahaha

salam cai..
~ mmg ptt ler ko xdan turun mase friendly ari tu. it’s ok. ak phm.
~ kekdg kite kena kna bygkan bagaimana kalo kite d situasi org lain. bru la ada timbang rase dan sifat memahami. ak fhm situasi ko cai. chewah… sm2 kite renung2kan dan selamat beramal… =)
~ mu kalah lg, chelsea pun nk join kalah gk. hahaha.. ak tumpang gumbira.. hahaha… =p

~ mmg ptt ler ko xdan turun mase friendly ari tu. it’s ok. ak phm.
~ kekdg kite kena kna bygkan bagaimana kalo kite d situasi org lain. bru la ada timbang rase dan sifat memahami. ak fhm situasi ko cai. chewah… sm2 kite renung2kan dan selamat beramal… =)
~ mu kalah lg, chelsea pun nk join kalah gk. hahaha.. ak tumpang gumbira.. hahaha… =p

cot – wakakakakaka….hidup chelsea!!!

maoi – hahahhaa, sory pengantin..:) dalam kad ko kan tulisan jawi, jadi aku translate ke dalam rumi ikut ejaan pandai2 akulah,hehe..selamat pengantin baru bro!!

cots – hehehe, alaa time cuti sekolah cots memanglah ramai kawin..:) kita tak serupa cots, MU kena 2 bijik,chelsea sebijik je,wakakakakaka…

sahabat aku yg sorang ni masyuuuukkkkkk je skrg…tiap2 minggu job…mwahahahhahahha…gmbr tangan2 mmg best…

*kita serupaaa….hampeh tol liver ni…

sis – slm sis, alaa kan minggu lepas musim cuti sekolah..:) mesti ramai yang tamatkan zaman bujangnya..:) itulah, tensen betullah kalah aritu,huhu..liverpool bleh jadi saingan MU nih,hehe..

salam cai,

wah…tiap2 minggu ada job ek.lagi masyuk la macam ni kan.cai..oooo cai….chelsea pun kalah gak ke..liverpool la dok mara plak ni…*crying*