Wedding Syuraya Hani & Fadzly

Bismillahirrahmanirrahim


Seringkali dalam hidup kita seharian, kita suka menilai dan menghakimi orang lain di sekeliling kita. Penilaian tersebut kadangkala hanya berdasarkan cara mereka berpakaian, cara bercakap malah hanya dengan cara mereka ketawa. Kalau sekadar buat penilaian awal tidak mengapa sekadar untuk berhati-hati. Tetapi jangan bersikap menghukum selagi kita tidak kenal mereka dengan sebenar-benarnya. Kita sendiri sangat tidak suka orang menghukum kita, tetapi ironinya kita suka buat camtu kepada orang lain :)

Kali ni aku nak update majlis perkahwinan pasangan Syuraya Hani & Fadzly. Majlis pernikahan diaorang diadakan di Masjid Wilayah dan persandingan di Bukit Damansara. Family Sue ni memang peramah orangnya terutamanya ibu dan ayah Sue :) Aku dahlah suka berborak2 ngan orang tua memang banyak betul topik perbincangan nak cerita sampai lupa kena amik gambar pengantin, hehe.


suefad1

suefad2

suefad3

suefad4

suefad5

suefad6

suefad7

suefad8

suefad9

suefad10

suefad11

suefad12


Majlis persandingan di adakan di Dewan Komuniti Bukit Damansara. Aku rasa dewan ni masih baru sebab dalam google maps pun takde lagi,hehe. Berapa kali aku sesat bersama sahabat aku Khairul Hafiz. Memang kena beli GPS ni, huhu. Aku suka perhiasan majlis perkahwinan Sue ni sebab seluruh dewan dihiasai dengan bunga2 hidup :) Majlispun meriah dengan kehadiran ramai tetamu dari kedua-dua belah pihak pengantin. Tema hijau dan pink tu memang aku suka sebab jarang jumpa sebelum ni :)

suefad13

suefad14

suefad15

suefad16

suefad17

suefad18

suefad19

suefad20

suefad21

suefad22

suefad23

suefad24

suefad25

suefad26

suefad27

suefad28

suefad29

suefad30

suefad31

suefad32


Sebenarnya majlis diaorang diadakan serentak bagi belah Sue dan Fadzly. Jadi memang ada 2 tema :) Lagipun rumah diaorangpun area Kuala Lumpur je, dapat jimat banyak kos dengan buat begini. Sesi outdoor kitorang buat sekitar dewan majlis perkahwinan diaorang je. Lagipun diaorang kepenatan melayan ramai tetamu yang datang semasa majlis tersebut.

suefad33

suefad34

suefad35

suefad36

suefad37

suefad38

suefad39

suefad40

suefad41

suefad42


Terima kasih sekali lagi kepada sahabat aku Khairul Hafiz yang hensem, comel dan baik hati sebab jadi pembantu aku pada hari tersebut. Aku doakan semoga ikatan rumahtangga yang dibina berkekalan bahagia dunia hingga akhirat, amin. Mohon maaf sekiranya terdapat kekurangan dan kelemahan sepanjang 2 hari shoot majlis korang ni ye. Wallahua’lam.




Nota kaki : Mohon maaf, aku masih lagi belum buka tempahan untuk bulan November dan Disember buat masa ni. Terima kasih kepada yang bertanya.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www..faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography

Thanks for Comments

Salam cai – aku rase mase ko wat entri ni musti ko senyum je kan. ye la chelsea da mng. tahniah². hehehee..

~ gambar no 4 lat tu pengantin perempuan tgh duk ke cai?? nampak lain macam je. hehee..

Din – Salam din, hehe :) memang minggu ni aku gembira je,hehe. mintak2lah liverpool plak boleh kalahkan mu minggu ni,hehehe :) aah din, diaorang duduk,hehe

Lupa nak ucap tahniah kat sensei aku..

Bukan apa Team dia menang bergaya..malam tadi….tu aku nampak dia ‘lep’ motor baikkk pagi tadiii….senyummm jerr naik motor….MENANG katakan..

awe – salam awe, itulah. Anak sapalah tu yang bagus nak dibuat menantu,hehe :) aku harap liverpool juga dapat kalahkan manutd, kalau tak memang tak boleh pakailah liverpool ni,hahha

Terima kasih sekali lagi kepada sahabat aku Khairul Hafiz yang hensem, comel dan baik hati

Anak saper la ni…nak buat menantu anak semua laki…kui..kui…

Terbaek la sensei….

salam acaii,

sangat sangat sangat suka! terbaek le. sangat gembira bekerja dengan anda & cot.

terima kasih banyak2 dari kami berdua :)

ciktari – salam pengantin :) terima kasih sue. terima kasih juga atas kerjasama yang baik sepanjang 2 hari kita bekerja,hehe :) selamat menjalani kehidupan berumahtangga korang ye.

wahhh lamenye x singgah blog ni. gler banyak ketinggalan. hehe. mmg terbaikkk la. last pict mmg smart!
gmbr lain pun ok gak. mmg tabik springlah! hihi

salam bro,
gambar 2nd last tu mmg dah jd mcm trademark acaii jawe nih..kalo gambar2 mcm tu, mesti acaii jawe punye..haha..

ape2 pon, gambar mmg terbaik..bile la aku nak kawen nih..xsabar nak amik lu bro..kehkehkeh..

idzwan – salam bro :) haha, itulah memang suka buat camtu. lagipun biar orang kenal style aku,kekekek :) nak kahwin bagitau bro, boleh datang rewang.