Majlis Perkahwinan Amy & Shafiq

Bismillahirramanirrahim



Sebelum aku amik gambar kahwin dulu aku ingat tugas photographer ni senang je. Tak lah susah sangat macam pergi kebun petik kelapa sawit,hehe. Tapi sebenarnya, bila ada job Sabtu dan Ahad kekadang penat dan sengal2 badan tu tak hilang sampailah hari Rabu. Tu belum lagi bersengkang mata menyiapkan album customer. Memerah idea dan skill editing untuk hasilkan yang terbaik untuk pelanggan. Nanti aku cerita pasal ni lagi :)

Kali ni aku nak update pula tentang majlis perkahwinan pasangan Amy & Shafiq. Amy ni orang jawa Bukit Kapar, jadi memang ada rewang start dari hari Jumaat sampai Ahad. Bila kat sana aku terasa macam duduk kampung sendiri je. Nasib baik aku tak tolong basuh pinggan sekali je, keke. Shafiq ni orang Penang jadi memang benda camtu baharulah bagi dia dan keluarganya. Pasni rasalah rewang rumah sedolor-sedolor Amy plak ye Shafiq, hihi.

Majlis nipun aku shoot sengsorang gak. Paling mencabar bila shoot berarak sebab aku nak shoot gambar wide dan tele dalam masa yang sama. Sebab bagi aku angle tu wajib dalam majlis berarak kahwin ni :) Layanlah dulu gambar diaorang ni.




Selepas selesai majlis, kitorang keluar outdoor. Sebenarnya kalau outdoor ni aku suka tempat yang tak ramai orang. Sebab aku nak background bebas dari manusia lalu lalang. Kalau tempat tu cantik gila tapi ramai orangpun sebenarnya tak berapa sesuai nak amik gambar. Kekadang tempat yang orang rasa biasa je pun boleh dapat gambar yang cantik kalau photographer tu pandai cari angle yang sesuai. Layan sikit gambar outdoor diaorang ni :)


Untuk akhirnya, tahniah kepada kedua mempelai. Selamat menjalani kehidupan berumah tangga dan semoga kekal hingga ke syurga, amin. Pasni kalau jumpa kat bangunan tempat kerja kita tegur2lah ye, hehe. Mohon maaf atas keterlanjuran kata atau gurauan sepanjang 2 hari kat sana. Tunggu album korang siap ye :)


Nota kaki : Ramai yang telah membuat pertanyaan dan tempahan untuk majlis pada tahun hadapan. Terima kasih semua:) Sila buat tempahan awal untuk mendapatkan harga aku pada tahun ni kerana bermula Januari 2010 nanti aku akan naikkan sedikit semua harga pakej aku:)

Nota kaki 2 : Aku masih belum beli Hp untuk korang hubungi aku melalui telefon buat masa ni :P Boleh hubungi aku melalui email kat bawah ye. Mohon maaf atas kesulitan tersebut. Gaji bulan ni aku belilah hp baru, hehe.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com

Thanks for Comments

thia – salam thia..:) orait..terima kasih thia..:) dah reply dah email tu..

Mr Fathi – Salam bro, semua gambar2 aku hanya edit guna photoshop cs3 je..:)

amy – salam amy, iyaa bisa saja amy,hehe..:) nanti calling2 ye..kita jumpa dan select gambar..:)

kerul shukor – slm kerul, terima kasih kerul..:) ko nak main selak2 apa kerul?hahahahahha…jumpa weekend nih..

nadiayuna – salam nadia, alahai bunyinya macam sedih nya cikgu sorang nih,huhu..hope semuanya makin ok ye nadia..:) thanks nadia..

acai. nadia memang tengah layann lagu lyana ni dah seminggu. kadang2 nangis sorang2. huhuhu

acai semakin cantik ambik gamba. mcm biasa, nadia suka yang sweettt tu. comel je. =)

slm faisal…nk tanyer sikit la..biler eh blh dpt sume gambo2??
& blh x kalau gambo tu sayer pilih dulu baru awak masuk story book…blh la eh??

sham – salam bro sham,aku lum layak lagilah nak buat kelas semua sham,hehe..tapi kalau nak tanya pape yang aku reti bleh je jumpa ngeteh ke..:)

akulensa – salam bro, sama jelah kat meru ke kat mana,hehe..:) kena pandai gunakan apa yang ada kat sekeliling kita..:)

irengmanis – salam irengmanis..:) terima kasih ye..arek panggil opo sih jeneng e kie?..takkan ireng,hehe..

thia – orait cik thia..:) berita diterima..insyaallah nanti sy reply mail tu..terima kasih thia..

Vinil – salam bro vinil, hahaha..takdelah, semua orang bleh buat lebih baik dari aku..aku ingat nak tukar canonlah baru cukup kot body aku,hahahahaha

salam acai..

wah dah semakin maju ke depan gmbo2 nyer.. tahniah2.. sayer bagi lime pop corn gambar yg plg atas tu.. gmbo tgn dn cicin.. anggun dan simbolik!

weera9 – Salam bro, thanks sudi singgah sini..:) alaa, akupun budak baru belajar nih..:) bleh je nak belajar, kalau ada tt ke blehlah jumpa..kalau aku free blehlah ajak tag skali..:)

Kak Masy – thanks kak!! nak kena blanje ke nih?hahahah..

pevey – waaa sifuu:) thanks..semua ni byk aku belajar dari ko pevey..:) yela, sekarang ni ngah bizi ngah kerja dan study lagi..mesti lagi pening kepala pasni:)

Kak Azieazah – Salam kak zie yang dikasihi, hahaha..bleh jelah kak nak bersanding..buat setiap kali ulang tahunlah..:)thanks kak ye..

muiz- ooo, aku ingat tu ko sebab naik kereta sama cam kereta wira ko tu,hehe..:) insyaallah nanti kalau ada rezeki aku ajaklah ko muiz,hehe..

Assalamualaikum bro…
Lama dah ikut blog acai nih. Kira first time la nak menyampuk kat sini. Bro punya hasil pic+edit mmg mengancam. Betul, tak tipu punya. Kira cam nak berguru la plak rasanya. Camana ek… Bleh tak?

mane ade aku kt cheras.. kembar aku kot tu… aku sentiasa bersedia untuk join ko.. tp kdgtu bile kne ngan keje x dpt elak lah…lom ada rezki lg..

Salam dindaku ESAL…

uishhhh lawo.. Rasa macam nak bersanding lagi sekali jerrrrr….

eh ada ker? bleh ker ek? hahahaha..
*Tak tau nak komen apa, sbb sangat penatttt…

ejal – hhahaa, aku kekadang lupalah jal nak ajak ko..aku fikr sape lagilah kawan aku yang dok area dekat2..tapi ko jauh kat putrajaya,huhu..

cot – hahaha, thanks cots..:) ooo, yang tu aku guna CLS..flash aku set manual skit je..kalau kuat sangat nanti baju over sebab pakai baju putih ni senang nak over..set kan under skit takpe..sbb dalm PP bleh naikkan lagi level tu,hehe..:) jomlah weii, bleh belajar sesama..

SisHoney – salam sis, terima kasih sis sebab selalu follow kerja2 acai ni..cam biasa memang acai nak cuba je benda2 baru yang rasanya tak pernah orang buat,hehe..:) thanks sis ye..

salam caii,

foto2 cai…hasil2 cai….semunya sll jd inspirasi sis….setiap entri caii menjanjikan sesuatu yg fresh….

cun r gambo sifooo ni..kekeke..
caii mcm mane ko shoot gmbar yg tengah selak rumput²..
muke subjek jelas je..
ade tembak flash ke..
sbb mase kite buat kt swh padi hari² kalu xslp muke sbjek jd gelap skit kan…hehe
satu lagi mcm mane nk elakkan baju putih² blow ek (over)..
nk shoot under ke..

*byk plk soalan aku…mst ko jwb..folo aku la..nanti aku ajar…kekekekkekee

ejal – hahahaha, thanks jal..:) alaaa nanti aku ajak ko tak free je jal,huhu..

muiz- salam muiz, yoklah ikut aku..tapi ko weekend selalu kerja je..aritu aku nampak ko pagi2 kat cheras time ujan2..:) minggu lepas rasanya..:)

shairulfaiz – cantiikkk, pape nanti aku calling2 ko lah :) aku blanjelah korang arini,hehe..

Firdaus – salam bro, aah rasa seganpun ada..pastu malas nak stamp keluar orang2 yangm engganggu gambar kita,hahaha..:) thanks bro..aku tak mampulah nak beli blackberry, tunggu aku beli rumah baru beli benda alah tu,hahaha

shairulfaiz- salam paiz, kekeke..ini kan dalam perjalanan aku balik rumah..jadi takpelah..:) alaa, aku belik kamera murah je..tak mampu nak pakai kamera cam ko paiz,hihi..jomlah lunch sama wei..

acai nape buat outdoor kat shah alam nie..jauh betul..huhuhu

p/s : nie ko pakai kamera baru ker..heheheh blah arrr tak tunjuk ngan member2

sama la jugak, outdoor kat tmpt tak ramai org mmg best, kalau ramai sgt org rasa mcm terganggu pulak….nak nonggeng² lagi…hehe
smart angle dari fisheye tu….acai mmg best :)
lepas ni dah bolehla bli hp baru, blackberry terus…senang nak update email…hehehe