Update Kerja Kahwin

Bismillahirrahmanirrahim,

Ya Allah lamanya aku tak update blog ni. Mohon maaf aku agak bizi kebelakangan ini. Ya, aku masih lagi shoot gambar wedding sesekali. Ni aku update dululah teaser beberapa wedding yang aku shoot dari last update lepas. Aku rasa macam sikit tapi banyak juga rupanya,hehe.


Dr Fauzi & Mira, Pantai Kelanang

Dr Fathul & Sabirah, Bangi

Hadi & Afiqah, Serdang

Raffi & Fatin, Kuala Selangor

Zakhir & Zuri, Rawang

Semoga semua pasangan ini diberikan kebahagian, ketenangan, kegembiraan dan kemudahan dalam menjalani kehidupan berumahtangga. Kekal bahagia sampai ke syurga, Ameen! Insyaallah, kalau berkesempatan aku update lagi full entry diaorang ni semua. Aku rasa ada tertinggal lagi beberapa client. Nanti aku update lagi.

Wallahua’lam.

Cerita Konvokesyen UKM

Bismillahirramanirrahim



Aku percaya ramai antara kita pernah merasai pengalaman konvo kan :) Biasanya setelah bertungkus lumus beberapa tahun demi segulung ijazah/diploma majlis tersebut amat bermakna walaupun ia cuma majlis setengah hari je,hehe. Terasa puas bila menatap scroll ijazah tu walaupun cuma baris-baris tulisan menggunakan kertas yang biasa kita jumpa kat mana2.

Bila melihat segulung ijazah/diploma tu tergambar saat bersama kawan2 semasa menghadiri kelas, duduk kolej, tinggal di rumah sewa, suasana kampus, pak guard dan seribu kenangan suka duka sepanjang berada di sana. Tanpa sedar kekadang bleh menitis air mata mengenangkan semua memori tu :)

Semalam aku berpeluang menghadiri majlis konvokesyen UKM wife aku. UKM ni memang unik sebab setiap fakulti ada warna jubah berlainan. Ada warna merah, hijau, oren, biru dll. Meriah sungguh aku tengok,hehe. Tapi aku tak dapat rakam warna warni jubah tersebut sebab sidang pagi semalam semua pakai warna oren je sebab semua dari fakulti pendidikan..:)

Aku tak dapat bergerak ke sana sini sebab petugas tu sume garang belaka,haha. Jadi semua gambar dalam dewan tu aku amik dari tempat duduk je.


Semasa berada dalam tu teringat dulu2 masa aku konvo. Rasanya ada yang sampai sekarang tak pernah berjumpa lagi sejak tarikh tu. Rindu pulak kat semua kengkawan aku. Sebab tu kepada sesiapa yang belum konvo lagi kalau boleh amik je gambar banyak2 ngan kengkawan kita sama ada baik ngan kita ataupun tak. Sebab mungkin tu kali terakhir kita berjumpa mereka. Manalah tau ada diantara mereka jadi PM ke, naik bulan ke blehlah gak tumpang bangga tunjuk gambar kat cucu nanti,kekeke.

Tahniah kepada wife aku dan semua graduan fakulti pendidikan yang konvo semalam. Semoga dapat menjadi pendidik yang sejati. Ustaz aku pernah cakap hanya pendidik yang berjiwa pendidik je yang benar-benar ikhlas nak mengubah nasib anak bangsa kepada lebih baik. Ada sesetengah pendidik yang tidak suka, benci dan putus asa bila berhadapan ngan murid dan pelajar yang degil, malas dan sebagainya. Itulah cabaran terbesar bagi mereka. Itulah juga yang mendapat ganjaran terbesar di akhirat kelak berbanding mengajar hanya untuk capai target peperiksaan, wallahua’lam.



Nota kaki : Thanks untuk Dyla yang memudahkan kerja aku cari bunga :) dia ada di gerai No.9 area dewan besar sepanjang tempoh konvo ni..:) Blehlah singgah beli bunga ye.


Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Tel : +60122767662
Email : admin@faisalrahim.com
Blog : http://blog.faisalrahim.com
Old Website : http://faisalrahim.fotopages.com