Kualiti vs Harga

Bismillahirramanirrahim Masa job wedding haritu, ada sorang saudara pengantin tanya aku tentang photography ni. Aku nak kongsi skit kat sini. Lebih kurang camnilah perbualan kitorang ; Adik manis : “Abang punye style photography camne ye? Boleh tak buat seperti (menyebut beberapa nama besar dalam industri ni) hasilnya? ” Aku : “Err susahlah sebab sayapun baru je amik gambar ni. Nape … Read More

Tips : Amik gambar guna kamera murah :)

Bismillahirramanirrahim Baru-baru ni ada seorang sahabat aku tanya camne nak hasilkan gambar best dari kamera yang murah. Sebenarnya kamera dia taklah murah, entry level DSLR, D40. Tapi dek kerana rajin berforum pastu ramai suruh upgrade kamera je diapun tergugatlah. Memang kamera mahal lebih memudahkan kerja dan ada kelebihan dari segi kualiti gambar. Tapi ia bukanlah jaminan boleh hasilkan gambar yang … Read More