Sanding & Outdoor Lini dan Man

Bismillahirramanirrahim Dalam perjalanan ke tempat kerja tadi aku jumpa seorang bapa bersama 2 orang anaknya menaiki motor untuk ke sekolah. Dengan usianya yang sudah tua dan motornya yang sudah usang, si bapa tadi berusaha mengawal motornya melalui celah2 kereta. Tiba-tiba teringat dulu abah hantar aku adik beradik ke sekolah menaiki motor juga. Dengan kesejukan pagi, abah hantar kitorang 5km untuk … Read More

Kualiti vs Harga

Bismillahirramanirrahim Masa job wedding haritu, ada sorang saudara pengantin tanya aku tentang photography ni. Aku nak kongsi skit kat sini. Lebih kurang camnilah perbualan kitorang ; Adik manis : “Abang punye style photography camne ye? Boleh tak buat seperti (menyebut beberapa nama besar dalam industri ni) hasilnya? ” Aku : “Err susahlah sebab sayapun baru je amik gambar ni. Nape … Read More

Amy & Syafiq, Penang

Bismillahirramanirrahim Hari ni hari pertama kerja tahun 2010. Melainkan orang tu robot aku rasa semua masih rasa malas nak mula kerja kan? hehe. Jalan raya dah mula sesak setiap pagi sebab sekolah-sekolah dah mula dibuka. Budak2pun gembira je dengan baju sekolah baru, kasut baru, beg baru dll. Mak bapak je yang ‘agak tak gembira‘ sebab banyak keluar duit bayar itu … Read More

Cerita tentang mak andam

Bismillahirramanirrahim Sebenarnya aku seboleh-bolehnya taknak bercerita tentang benda camni kat sini. Cuma seeloknya aku jelaskan hal sebenar supaya takde pihak yang buruk sangka terhadap aku lagi. Adalah alkisah sorang mak andam di negara pasir berdengung yang selalu bercerita kat client2 dia supaya jangan amik aku sebagai photographer sebab aku selalu tak tepati janji dan suka cancel job last minit, huhu. … Read More

Nikah dan Outdoor Lia & Farid

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update majlis pernikahan dan outdoor pasangan Lia & Farid. Kalau korang follow blog ni dari dulu, aku ada shoot masa diaorang bertunang beberapa bulan lepas. Tapi Lia dah kurus skit sekarang sebab dah berdiet, kekeke. Senang amik gambar diaorang ni sebab aku dah kenal diaorang termasuk semua keluarga. Aku dapat shoot majlis pernikahan dia je … Read More

Risiko Outdoor di pantai :)

Bismillahirramanirrahim Teaser shoot majlis kat Banting :) Akhirnya setelah setahun aku amik gambar wedding ni baru kali pertama ni dapat shoot kat tepi pantai. Alhamdulillah tercapai juga hajat, ceewaah. Cuma sebenarnya ramai client tak sedar risiko yang dihadapi oleh photographer bila shoot kat tepi pantai ni. Aku dah jumpa beberapa photographer yang terpaksa servis body kamera dan lens selepas shoot … Read More

Sanding dan Outdoor Ria & Mazid

Bismillahirramanirrahim Masa sekolah rendah dulu antara perkara yang aku ingat kalau tiba awal Muharram ialah ada pertandingan nasyid peringkat kelas dan darjah. Ada juga pertandingan azan, hafazan muqaddam dll. Setiap kelas masing2 berlatih nasyid berlawan2 suara dengan kelas sebelah, hehe. Tapi cam biasa kelas aku tak pernah menang sebab suara semua tak sedap,haha. Alhamdulillah tahun baru Islam bakal tiba jumaat … Read More

Majlis Perkahwinan Ikhwan & Emma

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan pasangan Ikhwan & Emma yang di adakan di Pelabuhan Klang. Job ni aku shoot untuk sifu aku Peveyhack.com. Ikhwan ni kerja kat Pelabuhan Barat Klang dan Emma merupakan seorang jururawat di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) bahagian ICU kanak-kanak. Kalau korang pi sana jumpa dia tegur2lah ye, hehe *mandai2 je aku. Sama … Read More