Cerita tentang Bridesmaid

Bismillahirrahmanirrahim,

Lama benar aku tak update blog ni. Sebenarnya aku dalam fasa-fasa terakhir ambil gambar wedding ni sebelum bersara sepenuhnya. Rasa dah puas ambil gambar kahwin lebih 10 tahun. Alhamdulillah banyak benda aku belajar dari kerja sampingan ni.

Sebenarnya kalau pengantin ada ramai bridesmaid (matron/man of honor) ni, aku perhatikan mereka adalah seorang yang ceria, mudah berkawan dan disenangi ramai. Sebab tu kawan-kawan sanggup raikan hati bahagia bersama. Walaupun ada kawan yang dah berumahtangga, mereka turut sama-sama meraikan majlis tersebut.

Selain membantu pengantin serba sedikit dalam perjalanan majlis, mereka juga sebenarnya membantu menenangkan pengantin supaya lebih tenang, berkeyakinan, gembira dan tak rasa kekok sepanjang majlis berlangsung.

Ini serba sedikit matron/man of honor majlis pernikahan Syaza dan Zaki di Cheras weekend lepas ni.






Ada masa aku update lagi blog ni,haha.

Wallahua’lam.

Update Kerja Kahwin

Bismillahirrahmanirrahim,

Ya Allah lamanya aku tak update blog ni. Mohon maaf aku agak bizi kebelakangan ini. Ya, aku masih lagi shoot gambar wedding sesekali. Ni aku update dululah teaser beberapa wedding yang aku shoot dari last update lepas. Aku rasa macam sikit tapi banyak juga rupanya,hehe.

Dr Fauzi & Mira, Pantai Kelanang

Dr Fathul & Sabirah, Bangi

Hadi & Afiqah, Serdang

Raffi & Fatin, Kuala Selangor

Zakhir & Zuri, Rawang

Semoga semua pasangan ini diberikan kebahagian, ketenangan, kegembiraan dan kemudahan dalam menjalani kehidupan berumahtangga. Kekal bahagia sampai ke syurga, Ameen! Insyaallah, kalau berkesempatan aku update lagi full entry diaorang ni semua. Aku rasa ada tertinggal lagi beberapa client. Nanti aku update lagi.

Wallahua’lam.

Fitri & Julea, Shah Alam

Bismillahirrahmanirrahim,

Alhamdulillah, dah masuk tahun baru 2018. Selamat tahun baru kepada semua.

Tiada nikmat yang lebih besar kita perolehi dalam dunia melainkan nikmat keimanan. Tanpa sedar kebahagiaan, ketenangan fikiran, ketenteraman jiwa juga merupakan rezeki terbesar yang Allah beri yang jarang kita syukuri.

Aku harap dapat improve diri dalam tahun 2018 ini. Dapat tambah lingkungan kawan yang baik-baik, yang selalu ingatkan kebaikan, yang tegur aku bila aku malas ke surau/masjid, yang selalu ajak ke majlis ilmu, yang bila aku tengoknya aku teringat perkara baik-baik.

Update sikit majlis wedding Fitri dan Julea yang aku shoot di Shah Alam lepas.

Semoga hubungan yang terjalin bahagian sampai ke syurga, Amiin.