Wedding Dr Mastura & Dr Akasyah

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah dah 6 hari kita semua berpuasa di bulan Ramadhan. Semoga latihan Ramadhan kali ni mengubah diri kita menjadi seorang yang lebih baik. Lebih tinggi sifat sabarnya, lebih ikhlas menjalankan ibadah, lebih baik akhlak dan tutur kata, lebih hormat kepada orang lain serta lebih banyak sifat-sifat terpuji lain. Semua tu takkan berlaku kalau kita tidak berusaha mencapainya. Kali ni … Read More

Wedding Fathiyyah & Umair

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah esok kita semua akan berpuasa. Sebenarnya puasa ni mudah. Sebab tu ada orang yang jarang solat pun boleh berpuasa penuh sebulan. Menjaga lidah, mata dan pancaindera lain ketika berpuasa sebenarnya jauh lebih susah dari berpuasa tu sendiri. Walaupun dari sudut fiqah ia tidak membatalkan puasa tapi ia boleh sahaja menghapus pahala berpuasa dan tidak memperoleh apa-apa melainkan lapar … Read More

Naluri cinta manusia

Bismillahirrahmanirrahim Teaser Dr Mastura & Dr Akasyah, Kuala Lumpur Jika ada yang bilang ku lupa kau Jangan kau dengar Jika ada yang bilang ku tak setia Jangan kau dengar Banyak cinta yang datang mendekat Ku menolak Semua itu karena ku cinta kau Perasaan cinta itu memang merupakan satu fitrah manusia. Dalam Islam, rasa hati yang dinamakan cinta merupakan satu perasaan … Read More

Cerita hampir Ramadhan

Bismillahirrahmanirrahim Teaser Fathiyyah & Umair, Gombak Alhamdulillah, Ramadhan hampir tiba. Ramai juga antara kita yang menyambut Ramadhan pertama kali bersama insan baru dalam hidupnya tahun ni. Termasuklah sahabat yang aku shoot minggu lepas ni :) Ada juga yang menyambut Ramadhan dan Syawal terakhir sebagai ‘orang bujang’ sebelum mendirikan rumah tangga selepas ini. Itulah antara saat-saat yang akan dikenang sepanjang hidup … Read More

Wedding Najwa & Azrul, Banting

Bismillahirrahmanirrahim Dalam beberapa minggu kebelakangan ni, terdapat sahabat dan saudara mara aku yang telah kembali kerahmatullah. Baru 2 hari lepas aku melawat saudara wife yang meninggal dunia di Sungai Petani, Kedah. Perjalanan sepanjang malam tanpa tidur memang agak meletihkan. Tapi itulah putaran hidup. Kematian itu memang pasti. Tapi yang peliknya ramai orang yang nak merasai syurga tapi takut nak mati. … Read More

Perancangan Allah lebih baik

Bismillahirrahmanirrahim Teaser Najwa & Azrul, Banting Setiap manusia sudah pasti bercita-cita untuk mendapatkan sebuah kehidupan yang bahagia, selesa dan baik dalam hidupnya. Dalam membuat perancangan kehidupan itu tanpa kita sedar Allah juga telah merancang seluruh kehidupan kita. Perancangan Allah itu terlalu hebat. Kadangkala hikmahnya tidak kita nampak. Di saat kita mula menyalahkan takdir atas perkara yang hadir dalam hidup kita, … Read More

Wedding Nana & Halim, Kapar

Bismillahirrahmanirrahim Weekend lepas ni aku balik kampung. Rasa dah lama sangat tak balik ke kampung padahal dekat je, huhu. Dapatlah tengok kebun yang sekarang ni tengah tanam jagung dan pisang tanduk sementara menunggu tanam anak pokok kelapa sawit. Rindu plak nak kerja bercucuk tanam ni. Kepuasan rasa hasil tanaman sendiri memang tak dapat digambarkan dengan kata2, ceewahh. Kali ni aku … Read More

Wedding Marena & Zulefry

Bismillahirrahmanirrahim Fuh lama betul rasanya tak update entry kat sini. Ni semua gara-gara World Cup lah ni. Dengan kerja ofis yang banyak dan tak cukup tidur tengok bola adalah satu alasan yang kukuh tak update blog ni, haha. Team favorite aku pun dah kalah. Ni semua gara2 Paul si sotong tu lah. Aku rasa Paul tu saja nak bagi orang … Read More