Cerita tentang bola

Bismillahirrahmanirrahim Masa kecik-kecik dulu abah selalu bawak aku pergi stadium tengok bola. Ketika Highway Elite belum ada lagi jarak perjalanan dari rumah aku ke Stadium Shah Alam tu lebih dari 80km melalui pekan Klang. Biasa abah bawak kereta dan aku duduk belakang ngan adik aku pegang bendera Selangor yang sengaja dijulurkan keluar kereta :) Memang best bila dikenang semula. Malam … Read More

Belajar hormati majlis orang lain

Bismillahirrahmanirrahim Kalaulah aku jadi angkasawan negara mesti time aku bersanding ramai yang mengata sebab aku gemuk dan buat kenduri kat kampung je, hahaha. Takdelah, kekadang pelik gak orang berkata sana sini tentang majlis orang lain. Sepatutnya beginilah begitulah dan sebagainya. Semuanya berdasarkan apa yang dirasakan terbaik pada pandangan kita tanpa pedulikan citarasa dan kesukaan pasangan tersebut :) Teaser wedding Isma … Read More

Anyra & Dr Ramzdhan, Keramat

Bismillahirrahmanirrahim Waaa, lamanya aku tak update blog. Aku agak kebizian beberapa minggu ni. Kerja-kerja di ofis lebih memerlukan aku, ceewaah. Kalau aku diberi kuasa magic aku rasa aku nak bahagikan diri kepada beberapa orang supaya dapat settlekan kerja-kerja aku termasuk amik gambar ni, haha. Alaa, macam kartun Naruto tu. Kage Bunshin No Jutsu!! Kali ni aku nak update pasangan Anyra … Read More

Tips bekerjasama dgn photographer

Bismillahirrahmanirrahim Kita kembali lagi dalam ruangan tips. Ruangan tips kat blog ni aku buat untuk sama-sama berkongsi serba sedikit pengalaman aku sebagai seorang photographer dan pernah jadi customer dulu. Kali ni aku nak cerita tentang perkara yang sepatutnya dilakukan oleh bakal pengantin untuk bekerjasama dengan photographer kahwin yang telah dipilih oleh mereka. Teaser wedding Dr Ramzdhan & Anyra, Keramat Cam … Read More

Outdoor Umair & Fathiyyah

Bismillahirrahmanirrahim Oklah, dah tutup cerita pasal raya. Masing-masing dah mula tumpukan kepada kerja yang tertangguh dek kerana sambutan raya yang panjang :) Sebenarnya konsep hari raya dalam Islam jelas menunjukkan bahawa aidilfitri adalah satu perayaan keagamaan. Ini bermakna jika ia disambut di atas landasan agama, maka hari raya yang diraikan itu merupakan satu ibadat. Walaupun budaya kunjung mengunjung saudara mara … Read More

Cerita beraya di kampung

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah, kebanyakkan kita dah mula kerja hari ni setelah bercuti panjang untuk beraya. Masing-masing dengan cerita raya yang tersendiri :) Akupun tak tahu jin apa yang merasuk aku sampai makan tak ingat dunia masa raya kali ni. Sampai segan nak taruk gambar kat sini sebab dah gemuk, haha. Tahun ni aku beraya di Kampung wife di Matang Kunda, Bagan … Read More

Salam Lebaran 1431H

Bismillahirramanirrahim Alhamdulillah, blog aku dah kembali pulih setelah lebih 2 minggu down. Dapat juga aku restore entry-entry lama sejak 2 tahun lepas. Rasa rugi plak kalau aku nak start balik dari mula. Sebenarnya kalau korang seorang blogger, berblog ni jauh lebih best dan menjadi keutamaan berbanding medium sosial lain seperti facebook, twitter dsb. Hanya blogger yang tahu rasa tu, hehe. … Read More

Cerita tentang zakat & fidyah

Bismillahirrahmanirrahim Teaser Umair & Fathiyyah, Kajang Sebagai memenuhi tanggungjawab aku sebagai salah seorang yang bertugas di institusi zakat, aku nak beri beberapa info yang mungkin berguna kepada sahabat2 semua yang masuk sini. Kalau ada yang tak jelas boleh tanya aku ye :) ZAKAT FITRAH Zakat fitrah dikira berdasarkan berat makanan asasi (beras) satu gantang baghdad (2.75kg). Kadarnya di Selangor RM7.00. … Read More