Wedding Nona & Yassar, Klang

Bismillahirrahmanirrahim



Aku rasa penat sekarang. Banyak kerja kena buat dalam masa sama. Tapi rasa bertuah sebab syarikat hantar aku training sepanjang minggu untuk tingkatkan pengetahuan dalam bidang IT ni. Bila sesekali datang training ni fikiran kita berkembang, pengetahuan kita bertambah dan kita boleh lihat masalah dari sudut berbeza berbanding sebelum ni.

Kali ni aku nak update majlis perkahwinan Nona & Yassar yang di adakan di Klang :) Nona ni pun kreatif gak orangnya tau. Banyak persiapan dalam bilik pengantin, hiasan kat khemah dan sebagainya dilakukan sendiri olehnya. Paling aku suka latern yang tergantung-gantung kat khemah tu. Memang nampak sangat nice lah,hehe.

Majlis Nona ni berlangsung sekali ngan majlis abang beliau. Tapi aku hanya cover Nona & Yassar je sebab abang dia ada team photographer nya sendiri. Layan sikit sekitar majlis diaorang ni.

Aku seronok bekerjasama dengan diaorang ni. Biasa memang pengantin malu-malu nak pose depan photographer. Tapi insyaallah lama-lama ok dah. Itulah perlunya berjumpa dengan photographer sebelum majlis supaya ada keserasian semasa bekerjasama nanti. Tahniah aku ucapkan kepada kedua pasangan ni. Semoga hidup bahagia hingga akhir hayat,amin. Terima kasih juga kepada 2 orang sahabat aku Atong dan Halim yang sama-sama bantu aku shoot majlis Nona ni.



Nota kaki : Ini juga auto-post entry. Minggu depan baru live update,hehe. Terima kasih atas pertanyaan tentang majlis ye. Insyaallah aku jawab satu persatu. Aku perlu utamakan komitmen kerja yang lebih utama.



Wassalam.


Mohd Faisal bin Hj Mohd Rahim aka Acaii
Photographer
Email : faisalhjrahim@yahoo.co.uk
Blog : http://www.faisalrahim.com/blog
Facebook : http://www.facebook.com/acaiijawephotography

Thanks for Comments

Halim – hehehe..:) aminnn.

amyn – salam min, itulah pasal. Insyaallah ada rezeki nanti boleh je min follow :) lama betul tak jumpa ko,hehe

fizz – Salam fizz, waaaa lamanya tak dengar khabar berita :) moga sihat2 fizz ye. Terima kasih fizz. masih terus belajar lagi ni,hehe. Terima kasih fizz ye, nanti saya sampaikan.

salam acai…

acaiii, lamanya tak singgah sini..

gambar wah wah wah kebabooom, makin hebat dan mantap, sure tak menang tangan nak buat seme benda ni kan..

Apapun acai, saya doakan semoga terus maju dan sukses, kirim salam pada Fiza :D

kekeke..kecik punya hal kang..aku pun secara x langsung dapat belajar skali..

okeh kang,nnt ko tlg replykan..hehehe..

halim – salam lim,hahahaha :) terima kasih banyak2 lim sebab sudi pegangkan aku speedlight tu. banyak kali gak nak dapat setting yang betul,maklumlah beginner,hehe. lenkali kalau nana sms or call bagi aku replykan je lim,hihihi..:)

gambar yg last tu cun kang..bangga aku sbb terlibat dlm menghasilkan gambar tu walaupun wife aku dah 2,3 kali sms tanya bila nak balik time tu..berbaloi aku tunggu..ekekekeke..

cot – salam cot, hehehe..:) thanks cot. akukan masih belajar lagi main benda alah tu. Manalah tau keadaan terdesak gelap2 taulah skit2 main benda tu. Tapi bukan kepakaran akulah,hehee. 1/1 jangan lupa,hehe

din – salam din, lamanya tak dengar khabar din. hope sihat2 din ye :) aku taulah arsenal kalah tapi janganlah sedih sangat din ye,kekekkeke. Aku tengok keadaan juga din outdoor. Kalau pengantin dapat kuar awal lebih baiklah sebab aku dapat shoot banyak gambar,hehe. kalau kuar lewat tak dapat lah shoot byk2 :)

Salam cai..
jeles bile tengok gambar² kat atas cai. lawa sokmo..
bila tengok kaler baju pengantin teringat mase ngapit abg aku. same kaler ngan baju ngantin abg aku.
amik gambar outdoor biasenye bp lame ek cai??

salam caii..
aku vote gambar last…
dah main cls skrg ye…
kekekkeke..
bile nk ajk aku folo…
dah lame xshoot ni..
kekkekekke

siti – Salam siti,hehehe..:) terima kasih ti. Insyaallah nanti dapat bekerjasama,ceewaahh..:) nanti ada masa boleh jumpa eh,hehe

enchik peshang – salam bro, terima kasih ye :) alaa ni kat batan botanic je,hehe. area belakang jusco bukit tinggi tu :)

Nona – Waaaaaa pengantin punya laptop dah ok ye?hehehe. Terima kasih gak atas kerjasama yang baik dari korang berdua. Semoga rumahtangga yang dibina berkekalan bahagia hingga akhir hayat,amin.

ajay – haha, thanks wak. bila mau follow ni wak?

Mr Fathi – Salam bro, terima kasih :) ooo ni mesti kahwin nanti pilih warna ungu gak,hehehe..:) minat eh?

salam.

double thumb up kang acai. :) terbaek ohhhh.

pic last & yg kt atas jambatan tuh mmg superb + cantik. yeahhh. romantik glerrr. ni mane lokasi ni?

salam acaii..gambar sgt cantek dan kemas..berdebar2 pulak nak bekerjasama dgan acaii..nak kena jumpa nih supaya sherashi bekerjshama..heheheee:)

thanks acaii utk semua gmbar2 yg cntik ni. sy dan husband pun suke bekerjasama ngn acaii.

highly recommended!

selama saya follow blog fotografer ni, pengantin yg pakai busana berwarna ungu pasti hasil fotografinya terbaik!!!betul saya ckp…

sweet je pengantin kat atas ni…bila la aku nk kawen ni?hahaha

hahaha..baik2 weh..tkt keracunan nnt..aku free mmg nak folo beb..asyik miss jer ni..ada job dkt2 blh la folo..hehehe…

terbayek la kang…aku mcm nampak atong jer blkg pengantin yang pki bj belang2 tu..hehehe…
p/s: dgr citer atong kena racun dgn D700… hehehe…racun jgn tak racun…