Mood selepas raya haji

Bismillahirramanirrahim Alhamdulillah, aku dapat kembali bekerja arini walaupun badan rasa tak berapa sihat. Sebenarnya aku rasa sedikit rugi sebab raya haji ni tak dapat nak melapah lembu korban seperti tahun2 lepas. Oleh kerana kebanyakkan tempat buat korban pada hari Sabtu maka aku tak dapat join sebab dah berada di Johor Bahru untuk majlis perkahwinan client aku. Rindu plak dengan bau … Read More

Salam Aidiladha semua :)

Bismillahirramanirrahim Nabi Ismail lahir ketika Nabi Ibrahim terlalu inginkan seorang anak setelah beberapa tahun berkahwin. Setelah sekian lama menunggu akhirnya beliau dikurniakan cahaya mata melalui Siti Hajar. Namun kegembiraan tu tidak lama kerana beliau diperintahkan untuk mengorbankan satu-satunya anak yang paling disayanginya itu. Cubalah kita bayangkanlah betapa besar dan kuatnya iman Nabi Ibrahim ketika syariat Allah tu tiba. Sebenarnya bukan … Read More

Berdiam itu lebih baik

Bismillahirramanirrahim Teaser Majlis Perkahwinan semalam, Dewan Merak Kayangan Rasanya ramai yang telah maklum perselisihan antara photographer2 yang terkenal itu. Bagi aku kalau pun kita tak mampu nak membantu meredakan keadaan, seeloknya kita membantu dengan mengawal diri dari keluarkan kenyataan atau komen yang tidak manis dan tidak molek didengar yang boleh mengeruhkan lagi keadaan sedia ada. Kekadang kita kerap membuat penilaian … Read More

Tips : Perlu ke Wedding Photographer?

Bismillahirrahmanirrahim Masa aku hadiri satu majlis kahwin sahabat aku baru-baru ini aku duduk semeja ngan seorang yang boleh aku gelarkan abang. Dalam borak2 tu dia ada sentuh pasal photografi kahwin :) dia bising katanya adiknya amik pakej kahwin sampai beribu2, membazir katanya!! Dia cakap sepatutnya RM500 je dah cukup, duit lebih boleh buat benda lain. Aku senyum je. Aku tak … Read More

Aku dah setahun amik gambar kahwin!!

Bismillahirrahmanirrahim Alhamdulillah dah setahun aku amik gambar wedding ni. Teringat kali pertama dapat job berbayar untuk majlis bertunang setahun yang lepas. Walaupun perasaan gementar tu sangat kuat tapi aku kuatkan semangat sebab nak mencuba sesuatu yang baru. Berbekalkan kamera D80 yang baru beli beberapa bulan, kit lens dan speedlight pinjam aku beranikan diri shoot majlis tersebut. Masa tu aku nekad … Read More

Majlis Perkahwinan Ikhwan & Emma

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis Perkahwinan pasangan Ikhwan & Emma yang di adakan di Pelabuhan Klang. Job ni aku shoot untuk sifu aku Peveyhack.com. Ikhwan ni kerja kat Pelabuhan Barat Klang dan Emma merupakan seorang jururawat di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) bahagian ICU kanak-kanak. Kalau korang pi sana jumpa dia tegur2lah ye, hehe *mandai2 je aku. Sama … Read More

Cerita pasal style rambut :)

Bismillahirramanirrahim Teaser Majlis Perkahwinan Ikhwan & Emma, Pelabuhan Klang Semalam kat ofis ada sorang akak ni tegur kenapa aku dah sikat rambut ke tepi, hahaha. Teringat dulu dari sekolah menengah sampailah aku kerja memang rambut aku berfesyen2. Cakaplah fesyen apa, style pelakon korea/jepun, tercacak depan, rambut panjang, tegak2 semua aku dah cuba. Pendek kata, semua style David Becham aku pernah … Read More

Majlis Persandingan : Syuhana & Hisham

Bismillahirramanirrahim Kali ni aku nak update Majlis persandingan pasangan Syuhana & Hisham yang diadakan di Dewan MBSA, Shah Alam. Sebenarnya ni kali pertama aku amik gambar dalam dewan sebesar ni. Kira satu cabaran gaklah bagi aku yang masih mentah ni. Sebab tu aku ajak member2 aku kerul sebagai second photographer, cot, shairulfaiz dan zakuan. Selain membantu diaorang juga dapat tingkatkan … Read More